2014-03-21 14:03:59• hírek • Kocsis Zoltán

Atletico – Barcelona, Manu - Bayern a negyeddöntőben

Három spanyol csapat jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé és közülük egy mindenképpen ott lesz az elődöntőben is: a pénteki sorsolás szeszélye folytán ugyanis az Atletico Madrid és a Barcelona egymással csap össze a negyeddöntőben. Érdekesség, hogy az Európa Ligában volt már egy spanyol-spanyol párharc, a nyolcaddöntőben a Sevilla büntetőkkel ejtette ki a Betist.

Az Atleticónak és a Barcelonának ez lesz sorrendben a negyedik és az ötödik meccse egymás ellen az idei szezonban. A sort a Spanyol Szuperkupa döntőjében nyitották, amikor madridi 1-1 után Barcelonában gól nélkül ért véget a meccs, így a katalánoké lett a trófea. Nem született gól a két csapat madridi bajnokiján sem, így a két, amúgy a támadó focit favorizáló együttes kölcsönösen semlegesítette egymást. A bajnoki tabellán jelen pillanatban az Atletico egy ponttal áll a Barcelona előtt.

A negyeddöntők másik slágerpárosát a Manchester United és a Bayern München alkotja. A két gárda legutóbb 2010-ben találkozott egymással, akkor a Bayern Münchenben 2-1-re, Manchesterben viszont 3-2-re kikapott. És meg sem állt a döntőig. Most a két gárda idei formáját elnézve szintén a németek továbbjutása tűnik valószínűbbnek.

A tavalyi BL-szezon egyik legnagyobb szenzációját az jelentette, ahogy az elődöntőben a Dortmund 4-1-re átgázolt a Real Madridon. A visszavágón így a spanyolok 2-0-ás győzelme is belefért a németeknek. Kevesen emlékeznek azonban rá, hogy a két együttes a csoportkörben is találkozott egymással és a Real akkor sem tudott nyerni - 1-2, 2-2 volt az eredmény. Most ismét próbálkozhatnak.

A negyedik negyeddöntőt két olyan együttes vívja, amely dúsgazdag tulajdonosaik révén az elmúlt egy évtizedben emelkedett az európai óriásklubok közé. A Paris St. Germain és a Chelsea történelme során eddig egyetlen egyszer találkozott egymással: 2004-ben, a BL csoportkörben Londonban gól nélküli döntetlen született, Párizsban viszont 3-0-ra nyertek az angolok.

Bajnokok Ligája negyeddöntő párosítása: ápr. 1/2 - 8/9:

Atletico Madrid - Barcelona
Paris St.Germain - Chelsea
Manchester United - Bayern München
Real Madrid - Borussia Dortmund

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: