2021-04-07 11:36:37• hírek • Bede Emőke

Az OLX is reagált a kérdéses hirdetésre

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Néhány nappal ezelőtt egy sokakat megbotránkoztató, Szatmár megyében feladott hirdetés került a figyelem középpontjába, melyben valaki eladásra kínált egy 2,5 éves kislányt. A rendőrség természetesen azonnal számonkérte a családot, ám a megállapítás szerint csupán egy, a szomszéd gyerekek által elkövetett áprilisi tréfáról volt szó.

„Eladó 2,5 éves kislány, csak Szatmáron. Küldöm akár futárral is, eladás oka: nem tudok gondoskodni róla. Ára: 2.459 lej” – állt a hirdetésben, melyre az országos sajtó is felfigyelt. Az üggyel kapcsolatban a Libertatea megkereste az oldalt üzemeltető OLX-et is, arra keresve a választ, hogy mégis miként fordulhatott elő az, hogy a felületen megjelent a szóban forgó hirdetés – még ha csak egy tréfától van is szó.


Az OLX tájékoztatása szerint a hirdetés első körben valóban átment az automatikus szűrésen, a szövegben ugyanis egyetlen olyan elem sem szerepelt, mely azonnali tiltást implikált volna. Ennek ellenére a hirdetést alig néhány perc alatt eltávolították, a felhasználót pedig azonnal kitiltották az oldalról. Mint írják, folyamatosan figyelik a felületre felkerült hirdetéseket annak érdekében, hogy ne lehessen ismét közzétenni az adott ajánlatot. Ugyanakkor zéró toleranciával kezelnek minden hasonló hirdetést is, és bármikor készek együttműködni a hatóságokkal, ha ilyen természetű esettel találkoznak.


A hirdetés a rendőrség megállapítása szerint egyébként egy áprilisi tréfa volt, melyet néhány idősebb, a szomszédban élő gyerek követett el akkor, amikor felügyelet nélkül maradtak egy okostelefonnal. A felnőtteknek pedig csak akkor tűnt fel a dolog, amikor a rendőrség számon kérte őket az üggyel kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: