2008-04-07 19:08:38• hírek • István Löchli

Világbajnokságon a szatmáriak

 Kedden indul az olaszországi Acirealéba a Sportklub párbajtőrözője Simona Deac.

Kedden indul az olaszországi Acirealéba a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrözője Simona Deac, aki csütörtökön lép pástra a kadett és junior vívó világbajnokságon.

Csiszár Ferenc és Langenbacher István tanítványa utóbbi korosztályban (20 éven aluliak) szerepel, és Csiszár reméli, hogy utolsó korosztályos évében jól fog szerepelni. A vb-n ugyanakkor két másik szatmári vívó, a tőröző Bianca Cuteanu és Ioan Moisa is pástra lép.

Csiszár egyébként öt tanítványával a szlovák fővárosban járt a hét végén, ahol az ottani nagyszabású nemzetközi versenyen vettek részt. A viadalon 101 vívó vett részt, az öt szatmári Tardi Ottó, Tardi Zoltán, Tardi Zsolt, Adrian Silaghi és Nagy Lehel bejutott a 64-es táblára, innen a három Tardi fivér a legjobb 32-be is bekerült, ám innen egyiküknek sem sikerült kvalifikálnia magát a tizenhat közé.

Csiszár legfőbb célja, hogy másik tanítványa Adrian Pop kiharcolja az olimpiai részvételt, amelynek utolsó állomása az április 26-án Prágában rendezendő olimpiai selejtező lesz. Itt azon országok párbajtőrözői vesznek részt, amelyeknek vívói a világranglista alapján valamint a csapatban eddig nem kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra. Pop legjobb romániai párbajtőrözőként indul a prágai viadalon, amelyről az első két helyezett lehet majd ott a kínai fővárosban.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: