2009-05-11 15:03:50• hírek • MTI

Az MPP távol marad

Távol marad a Magyar Polgári Párt (MPP) a romániai európai parlamenti választási kampánytól, és arra kéri tisztségviselőit, hogy ne jelenjenek meg kampányrendezvényeken.

A párt az MTI bukaresti irodájához hétfőn eljuttatott közleményében fejtette ki álláspontját a június 7-i romániai EP-választásokkal kapcsolatosan. Az MPP szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Tőkés László által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) közötti egyezség nyomán állított közös lista "megtévesztő részösszefogás".

A polgári párt szerint "nemzeti listának" jogi és intézményes keretet csak az RMDSZ és az MPP alkotta magyar koalíció tudott volna biztosítani.

A dokumentum emlékeztet arra, hogy az MPP a tavalyi romániai parlamenti választást, akárcsak az idei júniusi EP-választást megelőzően koalíció megkötését javasolta az RMDSZ-nek, de az MPP szerint ez utóbbi szervezet miatt meghiúsult az ötlet.
Sajnálatos, hogy az RMDSZ vezetői a valódi összefogásra vonatkozó igényt csellel próbálják kijátszani: úgy igyekeznek megőrizni monopóliumukat, hogy közben mímelik az összefogást - olvasható a közleményben, amely szerint az MPP-t a júniusi választásból "kizárták".

Az RMDSZ és az EMNT az idén februárban állapodott meg arról, hogy közösen vesznek részt az idei megmérettetésen. A magyar összefogás jelszavával indított közös lista, - amelyet Tőkés László vezet - hivatalosan az RMDSZ neve alatt szerepel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: