2008-12-01 15:01:54• hírek • Szatmár.ro

Az MPP nem örül az RMDSZ sikerének

 

A Magyar Polgári Párt szerint hiába a nagy arányú győzelem, nincs minek örülnie az RMDSZ-nek.

Az MPP közleményben fejezte ki álláspontják a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltjeinek eredményéről, valamint az általuk támogatott jelöltek gyenge szerepléséről. Véleményük szerint a magyar szavazóbázissal rendelkező, és ezen belül a székelyföldi megyékben példátlanul alacsony részvétel jelzi, hogy a magyarság elfordult és távolmaradásával fejezte ki elégedetlenségét az RMDSZ-szel szemben.

"A rendkívül alacsony részvétel egyértelművé teszi, hogy az RMDSZ egymagában már nem képes megszólítani a romániai magyarok kétharmadát!

A.sikerpropagandával ellentétben az elmúlt tizenkilenc esztendő kudarcai, az érdemi eredmények nélküli közösségi törekvések, valamint az RMDSZ jövőkép hiánya oda vezetett, hogy a közélet iránt valamikor erőteljes érdeklődést és részvételt mutató magyar közösségünk kiábrándult, hátat fordított az RMDSZ politikájának."

Tőkés László református püspök sem könyvelte el sikerként az RMDSZ jó szereplését. A Duna Tv-ben úgy nyilatkozott, a magyarok lakta vidékeken az RMDSZ-nek nem volt valós esélyekkel bíró ellenfele, így az intenzív kampány eredményeként túlnyerte magát. Ugyanakkor Tőkés úgy véli, az RMDSZ súlyát vesztheti, mert nincs szükség a pártra a kormányalakításhoz, írja az Impulzus.ro hírportál.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: