2013-11-18 17:13:29• hírek • MTI

Az M2 erőszakmentességét is díjazta az Eutelsat

Az alig egy évvel ezelőtt indult M2 gyerekcsatorna erőszakmentességét, barátságosságát, a műsorok európai és magyar értékeit díjazta az Eutelsat műhold-üzemeltető nemzetközi cég zsűrije a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetője szerint.

A közmédia hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója felidézte, hogy a csatorna tavaly karácsonykor indult, így "Európa-csúcsnak" tekinthető, hogy az M2 bekerült a legjobb első háromba, majd elnyerte az Eutelsat első díját a gyerekcsatorna kategóriában pénteken Velencében.
A vezérigazgató szerint a díj főleg annak köszönhető, hogy a kereskedelmi jellegű gyermekcsatornákkal szemben az M2 oktatja, neveli és mindeközben szórakoztatja is a gyerekeket.

Rákay Philip, a MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese a pénteki díjátadót idézte fel, szavai szerint a ceremónián a televíziós szakma számos jelentős alakja jelen volt a kínai CCTV-től a Mezzóig. "Ezek a csatornák nem tizenegy hónapnyi munkát, de sokszor éveket, évtizedeket öltek valamelyik műfajba" - fogalmazott a vezérigazgató-helyettes, aki szólt arról is, hogy a gyerekcsatornák között az M2 egy német és egy lengyel televízióval versenyzett.

Az M2-n futó műsorok erőszakmentességét is díjazták

Horváth Vanda, a csatorna főszerkesztője kiemelte: a díjról zsűri döntött, a grémium nemcsak a promóciós kisfilmbe, hanem a napi adásmenetbe is betekinthetett. Megjegyezte, hogy a díjhoz az értékes magyar mesék, a "top gyerektartalmak" mellett az olyan saját gyártású műsorok is hozzájárultak, mint például a Gyerekhíradó vagy a két hete indult A legokosabb osztály.
"Ez a díj nekünk, műsorkészítőknek felelősség is" - hangsúlyozta a főszerkesztő.

Az Európában, Afrikában és a Közel-Keleten vezető műhold-üzemeltető szerepet betöltő Eutelsat minden évben megrendezi a tematikus tévécsatornák versenyét, amelyet ezúttal Velencében tartottak. A Duna TV korábban már több díjat is elnyert ezeken a versenyeken. A díjak odaítéléséről az Eutelsat által felállított független szakmai zsűrik döntenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: