2016-09-18 21:09:34• hírek • MTI

Az Iszlám Állam vállalta magára a minnesotai támadást

Legalább nyolc embert szállítottak kórházba az amerikai Minnesota állambeli St. Cloud város egyik bevásárlóközpontjában elkövetett késes támadást követően - közölték a helyi hatóságok. A támadást vasárnap az Iszlám Állam szervezete vállalta magára.

A St. Cloud-i bevásárlóközpontban szombat este történt késes támadás, a rendőrség közlése szerint az elkövető meghalt. Az áldozatok állapota nem súlyos, heten már elhagyhatták a kórházat, miután ellátták sebesüléseiket. A CBS Minnesota hírtelevízió internetes felülete szerint a támadó biztonsági egyenruhát viselt, utalást tett Allahra, és megkérdezte az egyik áldozatot, hogy muzulmán-e.

A késelőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt állította meg, halálos lövést adott le rá - tette hozzá a hírtelevízió. Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó két szemtanú arról számolt be, hogy arra lettek figyelmesek, hogy emberek kezdtek feléjük rohanni. Más szemtanúk is arról számoltak be, hogy sikoltozó emberek menekültek a támadó elől. A bevásárlóközpontot és környékét lezárták a hatóságok.

Az Iszlám Állam nevű szíriai-iraki terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség vasárnap azt állította egy közleményben, hogy az egyik támogatójuk volt a késelő. "A tegnapi minnesotai késes támadó az iszlám állam katonája volt, és annak a felhívásnak tett eleget, hogy célba kell venni a keresztesek koalíciójához tartozó államok polgárait" - írta az Aamák azokra az országokra utalva, amelyek Szíriában és Irakban felvették a harcot az Iszlám Állammal.

A hírügynökség állításának hitelességét nem lehet bizonyítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: