2016-10-31 09:51:56• hírek • Szatmár.ro

Az Ismerős Arcok zárták az '56-os megemlékezéseket

A környező megyékből és Magyarországról is jöttek rajongók a vasárnap esti koncertre.

A Szatmári Híd Egyesület az 1956-es események 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatásával közel egy hetes megemlékezéssorozatot szervezett "56 Hősei - a Magyar Szabadság Fénylő Üstökösei" címmel. Ennek keretében könyvbemutató, koncert, történelmi előadás és kiállítás, na meg néhány rendhagyó történelemóra is volt.

A sorozat részeként az 1956-os eseményeket felelevenítő kiállítás nyílt a Szatmár Megyei Múzeumban. 1956 - 60 év után címmel dr. Szakály Sándor történészprofesszor, a budapesti VERITAS Történelemkutató Intézet főigazgatója tartott előadást,
Kereskényi Sándor irodalomtörténész pedig bemutatta Szőczi Árpád kanadai író, újságíró A romániai forradalom kitörésének valódi története című kötetét.

A sorozat talán legtöbb személyt megmozgató eseménye a zárókoncert volt. Ezen előbb a Chrome RT. formáció zenélt, majd az Ismerős Arcok lépett színpadra.

A Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében tartott koncertre Máramaros, Szilágy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is érkeztek rajongók, akik együtt énekelték a zenészekkel a banda nagy slágereit.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: