2013-12-06 16:28:43• hírek • Szatmár.ro

Az Irigy Hónaljmirigy koncertjével zárult a pénteki nap

Ovisok fellépésével kezdődött és az Irigy Hónaljmirigy nevű paródiazenekar fellépésével zárult az új városközpontban az idei Mikulás-ünnep első napja. Több százan buliztak együtt a Mirigyes fiúkkal, a tánc mellett pedig a forralt bor is segített abban, hogy ne fázzunk.

Az RMDSZ és a City Rádió által közösen szervezett idei Mikulásnap pénteken 11 órakor vette kezdetét. A programsorozat első részében, lelkes ovisok, kisiskolások vették birtokba a színpadot. A gyerekek mondókákkal, karácsonyi énekekkel teremtettek ünnepi hangulatot a "gödörben". Őket 14 óra körül furulyások fellépése követett, majd délután a Harag György Színtársulat művészeinek programjával folytatódott. A színészek és bábtagozatos művészek koncertet adtak a legújabb, nagy közönségsikernek örvendő gyerekprodukciójuk, a Tündérkert dalaiból.

Ezzel párhuzamosan a Mikulásházban a gyerekek találkozhattak a nagyszakállúval, az építmény szomszédságában pedig meg lehetetett vásárolni azokat a mézeskalácsokat, amelyeket óvodások és kisiskolások díszítettek a város egyik pékségében kedden is csütörtökön. Az ezek eladásából befolyó összeget hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítják a szervezők.

De visszatérve a rendezvényekhez: a bulira hangolódásban pénteken a szatmári XXL zenekar segített, majd 20 óra után az Irigy Hónaljmirigy egyik - szerintük szebbik - fele lépett színpadra. Sipos Peti, Molnár Imi, Csernoki "Atom" Anti és Kabai Laci fantasztikus hangulatot teremtett most is. Magyarországi és világsztárokat idéztek meg produkciójukban: az O-Zone-t, a Modern Talkingot, PSY-t, Fluort és SP-t és még sorolhatnánk...

A Mirigyesek ráadás-produkcióját megelőzően Pataki Csaba, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke ment fel a színpadra és gratulált a szervezőknek a jól sikerült, sok szatmárit megmozgató rendezvényhez.

Szombaton 16.30-tól a Nem Juci és a Grand Mexican Warlock együttesek koncertje nyitja a rendezvényt, majd 18.45-től a Funktion együttes fog zenélni. 20 órakor rövid táncbemutató lesz a színpadon, majd 20.15-től az első magyarországi X-faktor széria egyik közkedvelt énekese, Takács Nikolas fog koncertezni. A különleges hangú fiatalember koncertjét már biztos nagyon sokan várják!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: