2009-01-19 17:08:52• hírek • Szatmár.ro

Hét cég építene hidat Szatmárnémetiben

Hétfőn volt az új Szamos-híd építésére kiírt ötletpályázat első fázisa. A dokumentációt déli 12 óráig kellett benyújtaniuk a pályázóknak. Összesen hét cég jelentkezett, azonban egyet kizártak, mivel lekéste a jelentkezési határidőt.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ötletpályázatot írt ki egy harmadik Szamos-híd megtervezésére. A cégek hétfő délig nyújthatták be jelentkezési dossziéikat. Összesen hét cég jelentkezett, azonban egyet kizárt a bizottság, mivel lekéste a jelentkezési határidőt - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor alpolgármester, a bizottság elnöke. A következő időszakban megvizsgálják a cégek által benyújtott dokumentációt, melyből kiderül, az adott cég humánerőforrás- és gazdasági potenciálja, hogy van-e megfelelő képzettségű műépítésze, valamint az, hogy milyen eddigi megvalósításokkal büszkélkedhet.

Ezzel lezárult az ötletpályázat első fázisa. Ezt követi majd a második, amikor a „versenyben maradt" cégek terveit egy héttagú, műépítészekből és építészmérnökökből álló szakmai zsűri értékeli majd. Az első három helyezett pénzjutalomban fog részesülni. Az első 50 ezer, a második 30 ezer, a harmadik helyezett pedig 20 ezer lejt kap.

Az, hogy végül melyik terv alapján fog megépülni Szatmárnémeti harmadik hídja, csak az utolsó fázisban dől majd el, amikor az előző fázis első három helyezettjének terveit fogják versenyeztetni, vagyis kiválasztják a legmegfelelőbbet. „Nem biztos, hogy végül azt a céget bízza majd meg az önkormányzat, amelyik tervét a legjobbnak ítéli meg a szakmai zsűri, hiszen nem biztos, hogy az adott tervező által megálmodott híd olyan, amilyenre Szatmárnémetinek szüksége van"- magyarázta Kereskényi.

A győztes tervezőnek kell majd elkészítenie a megvalósíthatósági tanulmányt, a városrendezési tervet valamint a műszaki tervet.

Hat pályázótól vette át a dokumentációt a bizottság hétfőn

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: