2009-08-14 16:28:48• hírek • Szatmár.ro

Az Iptana tervezi a harmadik hidat

Pénteken véglegesen lezárul Szatmárnémeti harmadik hídjának megtervezésére kiírt pályázat. A megyeszékhely új Szamos-hídját a bukaresti Iptana cég fogja megtervezni.

Januárban kezdődött Szatmárnémeti harmadik hídjának megtervezésére kiírt ötletpályázat. Az első szakaszban hét cég jelentkezett, ebből egyet kizártak mivel lekéste a jelentkezési határidőt. Ebben a szakaszban megvizsgálták a benyújtott dokumentációkat, valamint azt, hogy a jelentkező cégek szakmailag megfelelnek-e az elvárásoknak.

A második fázisban a „versenyben maradt" cégek terveit egy héttagú szakmai zsűri értékelte. Ezen szakasz eredményét júniusban hirdették ki. A nyertes pályamunkát a bukaresti Iptana cég készítette, második helyen pedig a kolozsvári Sodi Constructii kft. végzett.

 

A harmadik, utolsó szakaszban ezt a két tervet versenyeztették és végül ebben a szakaszban is az Iptana cég terveit találták a legsikeresebbnek - tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől, a bizottság elnökétől.

Az Iptana cég tervezte egyébként a Decebal és a Golescu hidat is. A bizottság az ár, a kivitelezés és az elkészítési idő alapján bírálta el a két pályázatot. A tervezést 2 millió 132 ezer lejért vállalja a kivitelező. Ezért az összegért a nyertes cég elkészíti a híd megvalósíthatósági tanulmányát, a műszaki tervét valamint az övezeti városrendezési tervet (PUZ).

Óvást tíz napon belül nyújthat be a vesztes cég. Kereskényi elmondása szerint, bíznak abban, hogy legkésőbb szeptember elsejéig sor kerülhet a szerződés aláírására.

A híd mellet két körforgalom és négysávos útszakaszok megépítését is tervezik. A híd hossza körülbelül 3-400 méter lesz, a strand környékén fog átívelni a Szamoson.


A tervek június óta megtekinthetők a Polgármesteri Hivatal előcsarnokában
A tervek június óta megtekinthetők a Polgármesteri Hivatal előcsarnokában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: