2015-03-19 14:06:23• hírek • Kocsis Zoltán

Az Interpol által körözött férfit fogtak éjszaka Peténél

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Mozgalmas órái voltak szerda este, csütörtök hajnalban a határrendészeknek a petei és a halmi határátkelőknél: előbbinél egy nemzetközileg körözött férfi, utóbbinál egy jelentősebb cigiszállítmány akadt fenn a hatóság hálóján.

Csütörtök éjszaka 01.00 órakor egy 35 éves ukrán-román kettős állampolgárt igazoltattak a határőrök a petei határátkelőnél. Ennek során kiderült, hogy a T. Vladislav ellen nemzetközi elfogatási parancsot adott ki az Interpol. A férfit a spanyol hatóságok körözik, emberkereskedelem és bűnszervezet megalakítása a vád ellene.

Három órával korábban és néhány kilométerre keletebbre, a halmi határátkelőnél egy Mercedes típusú személygépkocsi és annak vezetője, a 27 éves Vadim M. keltette fel a határőrök figyelmét, amikor az be akart jönni az országba.

A hatóság emberei alaposan megvizsgálták a gépkocsit és bizony nem kellett csalódniuk: az ülésekben és az ajtók borítói alatt háromszáz doboz, Ukrajnából csempészett Marlboro márkájú cigarettára bukkantak.

A férfit ötezer lej bírságra kötelezték, az 1350 lej értékű cigarettát és a gépkocsit pedig lefoglalták.

Nem ez volt az egyedüli cigifogás az ukrán-román határszakasz északi részén: az elmúlt 48 órában a Máramarosszigeti Határrendészet felügyelet alatti területen 12.000 doboz, összesen 113.000 lej értékű elhagyott cigarettát találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: