2012-04-18 11:26:52• hírek • Póti Orsolya

Az Ifjúsági Szárny alkotásai a Csengeri Városi Múzeumban

A Csengeri Városi Múzeumban állították ki alkotásaikat a Szatmári Képzőművészek Egyesületének fiatal tagjai. Több mint ötven különféle képzőművészeti alkotást mutatott be az Ifjúsági Szárny.

A Szatmári Képzőművészek Egyesületének kilenc fiatal tagja április 17-én a Csengeri Városi Múzeumban mutatta be alkotásait a nagyközönségnek. A fiatal művészeket Gergely Csaba egyesületi elnök és Varga Mária, a Szatmári Művészeti Iskola tanára kísérte el a kiállításmegnyitóra, mely kedd délután 16 órakor kezdődött.

A tárlatot többek között Komlódi Miklós Csenger alpolgármestere, Pop Felician a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója, Fábián László a Csenger Városi Múzeum igazgatója, Gergely Csaba a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg.

A felszólalók hangsúlyozták az országok közötti kulturális rendezvények jelentőségét, a kiállításon bemutatott képzőművészeti alkotások művészeti színvonalát. Gergely Csaba a köszöntő beszéd után bemutatta a kilenc szatmári alkotót, akik összesen 53 alkotással, grafikákkal festményekkel, tusrajzokkal, pasztellekkel érkeztek a kiállításra.

Az érdeklődők Chereches Alexandra, Dulányi Ági, Jenei Gréta, Mihai Coman Horia, Nicoara Stefania, Nyárádi Enikő, Păcuraru Giorgiana, Sugar Anca és Dorogi Béla alkotásait tekinthetik meg a Csengeri Városi Múzeumban.

A rendezvény színvonalát George Negrea, a Szatmári Művészeti Iskola diákjának zenés előadása növelte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: