2017-02-10 18:03:12• hírek • Kocsis Zoltán

Az FRF támogatja Szatmárnémetit, a sportminisztérium nem biztos

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) kész támogatni Szatmárnémetit, a sportminisztérium viszont nem biztos - dióhéjban így lehetne összefoglalni azokat a megbeszéléseket, amelyeket Magyar Lóránd parlamenti képviselő az elmúlt időszakban a két intézmény vezetőivel folytatott.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tervei között szerepel, hogy sportkomplexumot hoz létre a strand mellett található Dinamo-pályán. Az ősszel át is adtak itt egy kispályás focira alkalmas műfüves pályát, az elképzelések között pedig szerepel egy kosárlabdapálya kialakítása, valamint a nagypályás labdarúgópálya műfűvel való bevonása.

Utóbbi ügyében találkozott Magyar Lóránd Razvan Burleanuval, a Román Labdarúgó Szövetség elnökével, a szövetségnek ugyanis van egy olyan országos programja, melynek célja műfüves pályák kialakítása. „A megbeszélések alapján a FRF hajlandónak tűnik 200.000 euróval támogatni a tervet. Ebből be tudnánk vonni műfűvel a pályát és megvásárolhatnánk a karbantartáshoz szükséges gépet is", mondta Magyar.

A képviselő az utóbbi napokban a sportminisztériumban is járt, látogatásának célja pedig az volt, hogy jelezze: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szívesen átvenné a Sporthotelt. „Az ősszel Kereskényi Gábor polgármester már benyújtott egy hasonló kérvényt, ám az akkori vezetés merőben elutasító volt. Most történt egyfajta szemléletváltás, választ azonban egyelőre nem kaptam", magyarázta a képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: