2016-10-05 10:25:24• hírek • Szatmar.ro

Az Európai Unió 200 millió euróval támogatja Afganisztánt

Új támogatási programot jelentett be kedden az Európai Bizottság az afganisztáni fejlesztések segítésére, ennek keretében 2017 és 2019 között 200 millió euróval járulnak hozzá a reformfolyamat végrehajtásához.

A közvetlen költségvetési támogatásokat biztosító szerződést Neven Mimica nemzetközi együttműködésért és fejlesztésért felelős uniós biztos és Eklil Ahmad Hakimi afgán pénzügyminiszter írta alá a kedden kezdődött, kétnapos EU-Afganisztán konferencián Brüsszelben. A ceremónián Asraf Gáni afgán elnök is jelen volt.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az "államépítési szerződés" keretében rendszeresen értékelni fogják az előrehaladást, és annak függvényében utalják át a tervezett összegeket.

"A keddi aláírás fontos előrelépés az Európai Unió és az afgán kormány közti fejlesztési partnerségben. Az EU elkötelezett a segélyezés hatékonyabbá tétele mellett a bizalmunk jeleként, hogy az afgán fél teljesíti a reformprogramját" - közölte Neven Mimica.

Eklil Ahmad Hakimi pedig "hatékony mechanizmusnak" nevezte a szerződést, amely lehetővé fogja tenni, hogy a kabuli kormány végrehajtsa a szükséges fejlesztéseket a lakosság életkörülményeinek javítása céljából.

Az EU-Afganisztán konferencia második napján az uniós tagországok külügyminiszterei mellett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Asraf Gáni afgán államfő, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is részt vesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: