2012-11-21 23:57:14• hírek • Kocsis Zoltán

Máris búcsúzott az angol és a francia bajnok

Összesen hat csapat, a Real Madrid, a Milan, a Borussia Dortmund, a Paris St.Germain, a Schalke és az Arsenal is bebiztosította továbbjutását szerda este a Bajnokok Ligája ötödik csoportkörében. Búcsúzott viszont az angol bajnok Manchester City és a francia bajnok Montpellier is. Előbbi ugyan az Európa Ligában talán még folytathatja, a BL-ből való kizuhanása mégis hatalmas meglepetés.

A City ugyanis az első négy fordulóban egyetlen meccset sem tudott megnyerni és az ötödikben is gyakorlatilag hátrányból kezdett, miután Benzema már a 9. percben előnyhöz juttatta a Real Madridot. A folytatásban elmaradt a talán sokak által várt változatos, izgalmas csata, az angolok sokáig nem tudtak mit kezdeni a spanyol védelemmel. Végül egy könnyedén megítélt büntető segítségével Agüero egyenlített, ám az újabb egy pont nem sokat lendített az angol bajnok szekerén.

A halálcsoport másik meccsén a Dortmundnak egy pontra lett volna szüksége Amszterdamban, ám a sárga-feketék semmit sem bíztak a véletlenre, az első félidő végén már három góllal vezettek Reus , Götze és Lewandowski találatai révén. A lengyel a szünet után is betalált, a végén Hoesen szépített - ezzel a Dortmund és a Real Madrid biztosan továbbjutó. Az elsőség kérdése az utolsó fordulóban dől el, amikor a németek az angolokat, a spanyolok pedig a hollandokat fogadják.

Szintén az utolsó fordulóban dől el az elsőség az A csoportban, azzal a különbség, hogy a két aspiráns, a Paris St.Germain és a Porto egymás ellen küzdhetnek meg érte a francia fővárosban. Szerdán mindkét csapat könnyed győzelmet aratott, a Porto Gonzalez, Moutinho és Varela góljaival odahaza verte a Dinamo Zágrábot, a PSG pedig Lavezzi duplájával győzött Kijevben. Az utolsó fordulótól függetlenül az már eldőlt, hogy a zágrábi Dinamo az utolsó helyen végez (eddig gólt sem lőtt), míg kijevi névrokona az Európa Ligában folytatja.

Az angol bajnoknál is rosszabbul járt francia „kollégája", a Montpellier, amely az Arsenal otthonában elszenvedett vereség után már az Európa Ligáról is lemondhat. Az „ágyúsok" ezzel szemben Wilshere és Podolski góljaival nyerni tudtak, ezzel elkerülték a Manchester City (és vélhetően a Chelsea) sorsát és továbbjutottak. Hogy az első vagy a második helyről, az két hét múlva dől el, mivel a Schalke Fuchs távoli bombagóljával legyőzte az Olimpiakoszt és tartja egy pont előnyét.

Végezetül a C csoportban a már továbbjutott Malaga a győzelmi kényszerben lévő Zenithez látogatott. A szentpéterváriak kilenc perc után komoly bajban kerültek, Buonanotte és Fernandez góljaival ugyanis a spanyolok már két góllal vezettek. Noha a szünet utáni percekben Danny szépített, majd a hajrában Fajzulin ki is egyenlített, a döntetlen azt jelentette: aki a másik meccsen győz, az továbbjut.

Brüsszelben egy eseménytelen első félidő után a Milan El Shaarawy góljával a 47. percben szerezte meg a vezetést az Anderlecht ellen, majd negyed órával később Mexes káprázatos ollózásos góljával megduplázta előnyét a közben emberhátrányban maradt belgákkal szemben. Noha de Sutter csökkenteni tudta csapata hátrányát, az utolsó pillanatokban El Shaarawy gólt lövetett Patóval, ami egyben az Milan továbbjutását jelentette. Az utolsó fordulóban az Anderlecht és a Zenit távolsági párbajt vív majd egymással az Európa Liga-indulásért.

 

Bajnokok Liga, csoportkör, 5. forduló:
A csoport:

FC Porto - Dinamo Zagreb 3-0
gólok: Gonzalez (20.), Moutinho (67.), Varela (85)
Dinamo Kijev - Paris Saint-Germain 0-2
gólok: Lavezzi (45., 51.)
A csoport állása: 1. FC Porto 13 p.t, 2. Paris Saint-Germain 12p., 3. Dinamo Kijev 4p., 4. Dinamo Zagreb 0p.

B csoport:
Arsenal - Montpellier 2-0
gólok: Wilshere (49.), Podolski (63.)
Schalke 04 - Olimpiakosz 1-0
gól: Fuchs (77.)
a hazaiaknál Ciprian Marica a 90. percben lépett pályára
A csoport állása: 1. Schalke 04 11 p., 2. Arsenal 10p., 3. Olimpiakosz 6p., 4. Montpellier 1p.


C csoport:
Zenit -Málaga 2-2
gólok: Danny (49.), Fajzulin (86.) illetve Buonanotte (8.), Fernandez (9.)
Anderlecht - AC Milan 1-3
gólok: de Sutter (78.) illetve El Shaarawy (47.), Mexes (71.), Pato (91.)
A csoport állása: 1. Málaga 11 p., 2. AC Milan 8p., 3. Anderlecht 4p., 4. Zenit 4p.

D csoport:
Ajax Amsterdam - Borussia Dortmund 1-4
gólok: Hoesen (86.) illetve Reus (8.), Götze (36.), Lewandowski (41., 67.)
Manchester City -Real Madrid 1-1
gólok: Agüero (73., 11-es.) illetve Benzema (10.)
A csoport állása: 1. Dortmund 11 p., 2. Real Madrid 8., 3. Ajax 4, 4. Manchester City 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: