2012-12-05 00:12:06• hírek • Kocsis Zoltán

Az Európa Ligában sem folytatja az angol bajnok

Noha az angol bajnok a tavaly sem jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportjából, a Manchester City-nek sikerült alulmúlnia a városi riválist! A United ugyanis tavaly legalább a harmadik helyet és az Európa Liga-szereplést megcsípte - most viszont a City tökutolsó lett.

Erre is volt már példa, igaz még 1995-ben: akkor a Blackburn végzett az utolsó helyen angol bajnokként. De legalább volt egy győzelme, mivel az utolsó körben legyőzte a Rosenborgot. A City-nek most viszont az első győzelem azt jelentette volna, hogy legalább az EL-ben folytathatják a nemzetközi kupaszereplést. Az angolok nem is tartalékoltak, ám a legjobbjait pihentető Dortmund Schieber góljával így is nyerni tudott - a német gárda 15 év után jutott tovább a csoportból.

A csoport másik meccsén az alaposan tartalékoló Real Madrid Ronaldo és Kaka góljaival valamint Callejo duplájával így is biztosan verte az Ajaxot. Ezzel a góllal Kaka immár 28 találatnál jár a BL-ben, amivel Rivaldót megelőzve az élre állt a brazil játékosok között.

Nasrinak és a City-nek túl nagy falat volt a Dortmund fotó: uefa.de

Az A csoportban az már korábban eldőlt, hogy a Paris St.Germain és a Porto jut tovább, csak az volt a kérdés, ki végez az első helyen. A Portónak elég lett volna egy döntetlen is Párizsban és ehhez sokáig meg is volt az esélye, miután Silva fejesére James Rodriguez szintén fejjel válaszolt. A 61. percben azonban Lavezzi közeli lövését Helton kapus bevédte, így a franciák végeztek az élen.

A másik meccsen igazából csak az volt a kérdés, hogy a Dinamo Zágráb rúgott gól nélkül végez-e. Zágrábban szokatlan havazás lepte meg a csapatokat (egy időre fel is függesztették a meccset), az irreális körülmények közepette pedig Jarmolenko szerzett vezetést a Dinamo Kijevnek. Sokáig úgy tűnt, már nem változik az eredmény, amikor a 94. percben Krstanovic értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt - megszerezve a Zágráb első pontját is.

A B csoport egyetlen kérdése az volt, hogy a Schalke meg tudja-e őrizni első helyét az Arsenallal szemben. A németek a francia bajnok Montpellier, az angolok pedig a görög bajnok Olympiakosz otthonában léptek pályára. A londoniak Rosicky révén még megszerezték a vezetést, ám a szünet után Maniatisz és Mitroglu találataival a hazaiak fordítottak - és nyertek. Ezzel pedig a Schalkének az iksz is elég volt, amit Höwedes gólja (és Ucsida elképesztő mentése, amikor becsúszva a gólvonalról kanalazta ki a labdát) biztosított be.

Montpellier-ben lett első a Schalke fotó: uefa.de

Végezetül a C csoportban az Anderlecht és a Zenit távolsági párharcot vívott egymással a harmadik helyért és az EL-ért. A belgáknak ehhez legalább annyi pontot kellett szerezniük, mint az oroszoknak. Hiába egyenlítettek ki azonban kétszer is Duda góljai után Jovanovics és Mbokani révén Malagában, a Szentpétervár ugyanis Danny lövésével nyerni tudott a tartalékos Milan ellen.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a Paris St.Germain, a Porto, a Schalke, az Arsenal, a Malaga, a Milan, a Dortmund és a Real Madrid a Bajnokok Ligájában, a Dinamo Kijev, az Olympiakosz, a Zenit és az Ajax az Európa Ligában folytatja, míg a Dinamo Zágráb, a Montpellier, az Anderlecht és a Manchester City búcsúzik az európai kupáktól. Érdekesség, hogy a kiesők valamennyien megnyerték hazájuk bajnokságát az előző szezonban!

Bajnokok Ligája, 6. csoportkör:

A csoport:
Dinamo Zagreb -Dinamo Kijev 1-1
gólok: Krstanovic (90., 11-es) illetve Jarmolenko (45.)
Paris Saint-Germain -FC Porto 2-1
gólok: Thiago Silva (30.), Lavezzi (61.) illetve J.Rodriguez (33.)
A csoport állása: 1. PSG 15 pont, 2 Porto 13p., 3. Dinamo Kijev 5p., 4. Dinamo Zagreb 1.p.

B csoport:
Montpellier -FC Schalke 1-1
gólok: Herrera (60.) illetve Höwedes (56.)
A vendégeknél Ciprian Marica a 77. percig a pályán volt
Olimpiakosz -Arsenal 2-1
gólok: Maniatisz (64.), Mitroglu (73.) illetve Rosicky (38.)
A csoport állása: 1. Schalke 04 12 pont, 2. Arsenal 10p., 3. Olimpiakosz 9p., 4. Montpellier 2p.

C csoport:
Málaga -Anderlecht 2-2
gólok: Duda (45., 61.), illetve Jovanovics (50.), Mbokani (90.)
AC Milan -Zenit 0-1
gólok: Danny (35.)
A csoport állása: 1. Málaga 12 pont, 2. AC Milan 8p., 3. Zenit 7 p., 4. Anderlecht 5p.

D csoport:
Borussia Dortmund -Manchester City 1-0
gólok: Schiber (57.)
Real Madrid -Ajax 4-1
gólok: Ronaldo (13.), Callejo (28., 88.), Kaka (49.) illetve Boerrigter (59.)
A csoport állása: 1. Dortmund 14 pont, 2. Real Madrid 11p., 3. Ajax 4p., 4. Manchester City 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: