2012-06-19 16:41:45• hírek • Szatmar.ro

Az Európa Kupában indul jövőre a VSK

Újabb mérföldkőhöz érkezett kedden a szatmárnémeti csapatsportok történelme: a VSK női kosárlabdacsapata az Európa Kupában szerepel majd az ősszel. Ez kedden dőlt el, ekkor adta le ugyanis nevezését a klub, amely 20.000 euró garanciapénzt is fizetett. Abban az esetben, ha a csapat nem lép vissza, akkor ezt az összeget a szezon végén visszakapják.

A VSK a tavalyi szezonban második alkalommal vett részt a regionális Közép-Európa Ligában, ám az színvonalában és presztízsében nem hasonlítható össze az Európa Kupával. Ez az Euroliga után a második számú kontinentális megmérettetés, ekvivalens a labdarúgó Európa-ligával.

Amint Fógel László elmondta, az Európa Kupa szeptemberben startol, 32 csapat vesz majd részt benne. Ezeket nyolc darab négyes csoportra osztják, mindenki játszik mindenkivel és az első két helyezett lép tovább. A tavaly orosz, francia, svéd, dán, svájci, szerb, török, fehérorosz, szlovák, izraeli, belga, portugál, litván, spanyol és osztrák csapatok indultak és az orosz Dinamo Kurszk végzett az élen.

Hogy a VSK milyen kerettel vág majd neki a kupának, az még nyitott kérdés. Egyelőre az biztos, hogy Mészáros Anita és Amra Mehmedic elhagyta a csapatot és Claudia Pop is a távozás gondolatával foglalkozik. Érkezett viszont a 30 éves Szlimák Hajnalka a Ferencvárostól, valamint két amerikai légiós is. Ezzel a tengerentúli légiós száma négyre emelkedett, mivel Freeman és Whittington is marad.

A VSK a Trutnovval is összecsapott a Közép-Európa Kupában

Fógel szót ejtett a klub férfi kézilabda-szakosztályáról is. Eldőlt, hogy nem lesz fúzió a Dinamóval, így a csapat a második osztályban szerepel jövőre. Rossz szokásához hű maradva a román szövetség ismét módosította saját szabályait, ennek következtében pedig a következő szezonban öt légióst szerepeltethetnek a klubok úgy az első, mint a második osztályban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: