2017-11-12 13:17:06• hírek • Szatmár.ro

Az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba látogattak a diákok

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala által megszervezett „Aktívan a közösségért” karaván keretében a Mircea Eliade Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói csütörtökön az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba látogattak, hogy megismerkedjenek az intézmény által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel.

Sălăjan Mariana, a Mircea Eliade iskola igazgatónője és Pop Alexandra Ligia, az Elisa Zamfirescu Kollégium vezetője örömmel fogadták és teljes mértékben támogatták az akciót.

Az eliádés tanulók először a kollégium korszerűen felszerelt autószerelő műhelyét fedezték fel. A fiúk természetesen lelkesebben járták be a műhelyt, de a mester érdekes magyarázatait a diáklányok is szívesen hallgatták. A szabó-varró műhelyben a lányok betekintést nyertek a divatos ruhadarabok elkészítésének teljes folyamatába. A diákok körében a legnépszerűbbnek az esztétika-műhely bizonyult, ami érthető, hiszen mindenki számára fontos az ápolt, kellemes külső.
 Az eliádésok itt Monica Achim gyakorlati oktató segítségével közvetlen közelről is megismerkedhettek a hajszépítés során használt eszközökkel, professzionális termékekkel. A kollégium tizedikes fodrász szakos tanulóinak székébe sorra ültek be a diákok, a fiúk mosás-igazításra, a lányok pedig különleges hajfonatok készítésére.

A csütörtöki akció nagyon sikeresnek bizonyult. A Mircea Eliade iskola diákjai megismerkedve a kollégium által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel, betekintést nyerve az egyes szakmák szépségébe, kedvet kaptak ahhoz, hogy az Elisa Zamfirescuban folytassák tanulmányaikat.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: