2016-03-23 13:17:29• hírek • Szatmár.ro

Az Electrica miatt már víz sincs néhány településen

Napok óta rendszeresen nincs áram a Halmi vízműnél, a halmiak és túrterebesik tépik a hajukat a vízhiány miatt.

Azt már nagyjából megszoktuk, hogy az Electrica elavult hálózata, a fejlesztések hiánya miatt néha falvak, lakótelepek maradnak áram nélkül. Most viszont az a helyzet, hogy az áramszolgáltató a ludas abban is, hogy a vízszolgáltatás napokon keresztül órákra szünetel vidéki településeken.

A Szatmár.ro-nak több, Halmiban illetve Túrterbesen élő olvasója is jelezte: komoly gondokat okoz számukra, hogy lassan több mint egy hete minden nap szembesülniük kell a ténnyel, hogy szünetel a vezetékes vízszolgáltatás.

"Konkrétan március 14-e, hétfő óta, reggel 9 és délután 6-7 óra között nincs vezetékes víz. (...). Az érintett települések pedig Halmi és Túrterebes, és minden bizonnyal a körülöttük levő többi település is. Hétvégén volt víz, gondolom pihentek a fiúk..." - írta a Szatmár.ro-nak egy Halmiban élő felháborodott olvasó.

"Lassan már megszokjuk, hogy nincs víz napközben, aztán amikor késő délután megadják, olyan sáros, tele van lepedékkel, hogy nem is tudjuk használni" - magyarázza levelében egy túrterebesi olvasónk.

Hírportálunkat Incze Lajos halmi polgármester informálta az eset hátteréről. Mint megtudtuk, az Electrica a magas feszültségű vezetékein dolgozik, emiatt nincs áram a Halmi közelében található vízműnél. "Ezt az Apaserv működteti, vízszolgáltatás pedig azért nincs, mert a pumpaállomás nem kap áramot naponta több órán keresztül. Pedig a vízszolgáltató fel kellene készüljön ilyen esetekre, igazán lehetne egy saját generátoruk vészhelyzetre" - mondja Incze Lajos. "Amikor újraindul a szolgáltatás, az ivóvíz emberi fogyasztásra nem alkalmas, elszíneződött, emiatt fel is szólítottam az Apaservet, hogy tegyenek valamit az ügyben" - mondta a halmi polgármester.

Megkerestük az Apaservet, a vállalat pedig megerősítette: az Electrica által végzett munkálatok miatt nem működik megfelelően a vízszolgáltatás. "Amikor nincs víz, megszűnik a nyomás a vezetékekben, majd amikor újra lesz, hirtelen nagy nyomás alá kerül a hálózat, a lerakódások felkavarodnak és emiatt lesz rossz minőségű egy ideig az ivóvíz" magyarázza az Apaserv egyik munkatársa.

Az Electrica sajtóreferensét is megpróbáltuk elérni, hogy megkérdezzük: meddig tart még az érintett településeken élők számára nagy kényelmetlenséget okozó helyzet, de sajnos többszöri hívást követően sem kaptunk választ.

A napi teendők mellett - mint azt a gondot jelző olvasóink is jelezték - a húsvétra való készülődést is igen megnehezíti a vízszolgáltatás hiánya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: