2012-01-18 09:10:18• hírek • Kocsis Zoltán

Az Eiski... Esise... Törökországba szerződött a magyar válogatott

fotó: blikk.hu
fotó: blikk.hu

A török labdarúgó élvonalban szereplő Eskisehirspor csapatában szerepel a szezon hátralévő részében Elek Ákos, a magyar válogatott nagy munkabírású középpályása. A 23 éves futballista kölcsönbe szerződik a kis-ázsiai csapathoz és amennyiben meggyőző teljesítményt produkál, akkor a nyáron további három évre szóló szerződést köt.

Az ózdi játékos Kazincbarcikán kezdte pályafutását, onnan került a Videotonhoz. A válogatottban Egervári Sándor alatt mutatkozott be, 17 meccsen egy gólt szerzett. Azt egyelőre nem tudni, hogy a székesfehérvári együttes mennyi pénzt kap Elekért.

Az Eskisehirspor korábban háromszor is megnyerte a török bajnokságot, az utóbbi években a középmezőnyben ragadt meg: tavaly a hetedik helyen végzett és féltávnál jelenleg is ott tanyázik. A gárda teljesítménye valamivel visszaesett, miután Michael Skibbe vezetőedző néhány hete a Herthához szerződött. A helyét Ersun Janal vette át.

Az Eskisehirspor keretében található egy-két, európai szinten is ismert futballista. A brazil Dede 1998 és 2011 között a Borussia Dortmundban játszott, két német bajnokságot is nyert. A chilei Rodrigo Tello portugál bajnokságot nyert a Sporting Lisszabonnal, törököt a Besiktassal, a portugál Pelé játszott korábban a Portoban és az Interben, a szenegáli Diomansy Camara pedig a Celticben és a Fulhamben.

Szintén a magyar válogatottal kapcsolatos hír, hogy Priskin Tamás szerződést bontott az Ipswich Town-al. A 25 éves csatár után állítólag a szintén angol második osztályban szereplő Milwall valamint az orosz Alanyija Vlagyikavkaz is érdeklődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: