2008-04-15 11:15:56• hírek • Szatmar.ro

Az Egyesült Államok segélyt nyújt az éhezőknek

hungry_african_childrenWashington kétszázmillió dollárt különít el afrikai országok megsegítésére.
Nemkevesebb mint 200 millió dollárt különít el az Amerikai Egyesült Államok kormánya, hogy megsegítse az élelmiszerhiánnyal küszködő fejlődő, elsősorban afrikai országokat.
 
A döntést George Bush hozta meg, miután hétvégi ülésén felhívta a figyelmet a Világbank, a Valutaalap, az élelmiszerhiány és a rendkívül magas élelmiszerárak  veszélyeire.
 
Robert Zoellick, a Világbank amerikai elnöke új akciótervet javasolt a mezőgazdasági termelés hosszútávú felélénkítésére, Dominique Strauss-Kahn, a Valutaalap francia vezetője pedig arról beszélt, hogy ezek a gondok egyenesen háborúhoz vezethetnek. Mint ahogyan egyébként például Haitin az elmúlt napokban ki is törtek éhséglázadások.
 
A Fehér Ház szóvivője, Dana Perino szerint az elnököt hétfőn délelőtt tájékoztatták az élelmezési válságról, és ezután hozta meg a döntést.Tegnap az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun is szót emelt az élelmiszer-válság gyors megoldása mellett, és azonnali beavatkozást sürgetett.
 
A világszervezet vezetője szerint vészhelyzet alakult ki, ám nemcsak gyorssegélyre van szükség, hanem ezt követően a gabonatermesztés hosszú távú biztosítására is.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: