2018-04-25 11:31:29• hírek • Bede Emőke

Az Edda is a húrok közé csap az idei városnapokon

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Tedd szabaddá május utolsó hétvégéjét, ugyanis a magyar rockvilág legendás, több évtizede töretlen népszerűségnek örvendő bandája, az Edda is színpadra áll az idei városnapok alkalmával.

A város polgármestere szerdán hozta nyilvánosságra az idei, immár huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő városnapok programját. Mint kiderült, 2018-ban is igyekeznek a tavaly már megismert mezsgyét követni, azaz kulturált és minőségi szórakozást kínálni Szatmárnémetinek.
 

Az elmúlt évben kapott pozitív visszajelzéseket és építő jellegű kritikákat szem előtt tartva alakították ki az idei városnapok programját. Ebben az évben is két színpadon lépnek fel az előadók, zenekarok és tánccsoportok: az Október 25. és a Szabadság téren. A hivatalos megnyitóra május 25-ig, pontosabban 19 óráig kell várni, amikor is a Dinu Lipatti Filharmónia zenekarának színpadra lépésével rajtol el a rendezvény. Ezt követően az Október 25. téren felállítot nagyszínpadon fellép a lassan harmincadik születésnapját ünneplő Cargo zenekar, majd őket a fiatalok titokzatos kedvence, a Carla’s Dreams követi. A magyarországi fellépők közül pedig ezen a napon az Irie Maffia mutatkozik be a helyi közönségnek, kiknek zenei stílusát főleg a reggae és a dancehall műfajok határozzák meg, ezt hiphop, funk és rock elemekkel ötvözik
 

A szombat is legalább ennyire ígéretesnek mutatkozik, ugyanis itt lesz Románia egyik legígéretesebb rappere, Doddy, aki többek között Puya-val is dolgozott már együtt. Őt a magyarországi The Carbonfools követi, ez a banda az elektronikus zene elemeit kovácsolja össze a rock, a blues és a reggae sajátosságival. Ezt követően a Bere Gratis lép színpadra Gheorghe Zamfir pánsípmester kíséretében. A napot egy látványos lézer-show zárja.
 

A hab azon a bizonyos tortán azonban mindenképp a vasárnap, amikor nem kisebb nevek örvendeztetik meg a város lakosságát, mint a megannyi generációt összekapcsoló Edda, illetve a Holograf. Előzenekaraik fellépésére is érdemes majd kilátogatni, ugyanis Daggu Project és a Black River Blues Band is odateszi majd magát. A nap végén pedig látványos tűzijáték koronázza meg városnapok programját.
 

A városnapok másik, a Szabadság téren felállított színpadán a nagy egyesülés századik évfordulójához illő programokat tekinthet meg a nagyérdemű, könnyűzenei és folklór előadások váltják majd egymást. Természetesen ebben az évben is lesz kézműves vásár, ahol helyi és vendég mesteremberek bocsáthatják áruba portékáikat.
 

Az idei városnapok finanszírozására a helyi önkormányzat 290 ezer lejt tett félre, de Kereskényi  Gábor abbéli reményét is kifejezte, hogy időközben sikerül újabb szponzorokat találni azok mellé, akik már biztosan támogatóként végig ott lesznek a 2018-as városnapokon és segítenek ennek gördülékeny megvalósításában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: