2009-03-18 16:19:41• hírek • Szatmár.ro

Az EU-ban bíznak

Az idei év megyei költségvetését tekintve, 11 millió lejt szánnak a megyei utak karbantartására, kezelésére. Csehi Árpád, megyei tanácselnök kijelentette, ez az összeg a szükségesnek csupán egy kis hányadát fedezi.

A márciusi tanácsülésen kerül majd napirendre a megye oly sokszor emlegetett költségvetése. A már elkészült költségvetés-tervezetben 11 millió lej szerepel mint az utak karbantartására és javítására költhető összeg. Csehi Árpád, tanácselnök a Szatmár.ro-nak elmondta, a tavalyi évben sikerült 200 kilométernyi utat rehabilitálnia a Megyei Tanácsnak, az idén azonban az Operacionális Regionális Program és a határon átnyúló programok keretében megpályázható támogatásokra fognak koncentrálni.

Az Észak-nyugati Fejlesztési Régión keresztül fogják finanszírozni például az Avasfelsőfalu-Turc közötti útszakasz modernizációját, körülbelül 60 millió lej értékben. Ezt a projektet a regionális és helyi infrastruktúra javítását célzó program keretébe pályázták meg. Jelenleg még két projekt van folyamatban, melyek szintén az infrastruktúra javítását tűzték ki célul. Ezek értéke meghaladja a 2 millió eurót. Hasonló módon fogják előteremteni a román-ukrán határnál lévő nagytarnai határátkelő felé vezető útszakasz, valamint a leendő Horea határátkelő felé vezető út modernizációjára szánt összeget.

A tavaly körülbelül 200 kilóméternyi utat modernizáltak

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: