2008-02-06 12:45:33• hírek • István Löchli

A szennyvízrendszer eldugulása gyakran a lakosok hibája

 Rendszeresen tisztítani kell Szatmárnémeti szennyvízhálózatát.

Sok bosszúságot okoz az Apaserv kanalizálási részlege munkatársainak, hogy gyakran "nem arra hivatott" dolgok jutnak a szennyvízrendszerbe.

A szerdai nap folyamán ismét bejelentés érkezett az Apaserv kanalizálási részlegéhez, hogy a Transilvania sugárút melletti lakótömbben nem tud elfolyni a szennyvíz. A munkások időben megkezdték a csatornahálózat kipucolást, de amint elmondták az említett szakaszt már egy korábbi tisztítás alkalmával teljesen kipucolták, ezért furcsa, hogy máris eldugult a rendszer.

Amint az Apaserv egyik munkatársa a Szatmár.ro-nak elmondta, sajnos sok esetben a kulturálatlan magatartás okozza a gondot, ugyanis olyan dolgokat juttatnak a kanális rendszerbe, melyek nem oda hivatottak, így könnyedén eldugul a rendszer. A legnagyobb problémát a textildarabok jelentik, melyek könnyen dugulást okoznak.

Egyébként Szatmárnémetiben igen jó állapotban van a kanálisrendszer, ugyanis az ISPA projekt keretében a tavalyi esztendőben a rendszer nagy részét sikerült felújítani, és a tisztítás valamint a karbantartás is jó ütemben zajlik, ugyanis az egész év folyamán egy periodikus karbantartást végeznek az egész városban - mondta az Apaserv munkatársa.

 
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: