2012-11-13 17:38:35• hírek • MTI

Az EU 120 millió euróval támogatja Egyiptomot

Az Európai Bizottság 120 millió euróval támogatja Egyiptomot, és az összegből 70 millió a munkahelyteremtést, 50 millió pedig a szakképzést hivatott támogatni - tudatta keddi közleményében az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület szerint a pénznek köszönhetően már rövid távon több mint 80 ezer ember juthat munkához kisebb infrastrukturális beruházásokon keresztül Egyiptom legszegényebb részein. A bizottság közleménye kifejti, hogy főleg építési munkák és közszolgáltatások kiépítése valósulhat meg, aminek köszönhetően javul a legelesettebbek életminősége.

A képzésre fordítandó összeg pedig elősegíti, hogy a munkaerőpiaci kínálat jobban megfeleljen a kereslet elvárásainak és az ország új gazdasági és társadalmi igényeinek; kétmillió diák lehet ezeknek a támogatásoknak a haszonélvezője, amelyek főleg az idegenforgalom területére összpontosulnak - ismerteti a bizottság.

"Az új támogatás válasz az arab tavasz folyamán az egyiptomi fiatalok által megfogalmazott kulcsfontosságú követelésekre, mi pedig elkötelezettek vagyunk, hogy segítsük az egyiptomiak munkalehetőséghez juttatását, ami az új egyiptomi vezetés egyik legfontosabb célja" - nyilatkozott Stefan Füle, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért felelős tagja.

A brüsszeli testület ezeken túlmenően rámutat arra is, hogy az Európai Unió és Egyiptom közös munkacsoportja szerdán tartja első találkozóját Kairóban, ahol az Európai Unió ismerteti az egyiptomi átmenet támogatására szánt anyagi támogatás egészét, amelynek a kedden bejelentett 120 millió euró is a részét képezi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: