2014-04-18 10:33:01• hírek • Szatmár.ro

Az EP gazdasági szankciókat kér Oroszországgal szemben

Fotó: RMDSZ
Fotó: RMDSZ

A keleti partnerség országaira gyakorolt orosz nyomásról, és különösen Kelet-Ukrajna destabilizálásáról szóló állásfoglalásra irányuló indítványt hagyott jóvá április 17-i, csütörtöki ülésén az Európai Parlament.

Az EP állásfoglalásában a lehető leghatározottabban elítéli a fokozódó destabilizációt és provokációkat Kelet-Ukrajnában, amelyeket Oroszország nyílt és leplezett akciói gerjesztenek. Súlyos aggodalmának ad hangot az Oroszország által Kelet-Ukrajnában irányított katonai műveletek miatt. Újra megfogalmazza annak szükségességét, hogy az EU-nak és tagállamainak egységes álláspontot kell képviselniük Oroszországgal szemben. Az Európai Parlament azt kéri, hogy a Tanács álljon készen a szankciók megerősítésére. A képviselők szerint gazdasági szankciókat is be kell vezetni, valamint folytatni kell Oroszország nemzetközi színtéren történő politikai, gazdasági és pénzügyi elszigetelését.

- A második világháború után azért hoztuk létre az ENSZ-t és a nemzetközi szervezetek sűrű hálózatát, hogy az államok közötti vitás kérdéseket ezek segítségével oldjuk meg. Az utóbbi hetek eseményei éppen ezeket az elveket veszik semmibe - jelentette ki Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő az állásfoglalás megszavazását követően.

Az RMDSZ-es EP-képviselő meggyőződését fejezte ki a tekintetben, hogy az új Ukrajnának elsősorban példamutatásra van szüksége az Európai Uniótól.

- Látnia kell, hogy Európában elképzelheteten az, hogy a többségétől eltérő nyelvet beszélő polgárokat hátrányos megkülönböztetés érje az élet különböző területein. Nem tudom, hogy megkapta-e ezeket a jelzéseket Ukrajna tőlünk, illetve egészen biztos vagyok benne, hogy a példamutatás terén sok tennivalónk lenne még - zárta szavazatmagyarázatát Sógor Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: