2016-03-18 14:03:58• hírek • Kocsis Zoltán

Az EL után spanyol harc a BL-ben – az Atleticóval játszik a Barca

Miután az Európa Liga nyolcaddöntőjében összecsapott egymással az Athletic Bilbao és a Valencia, a spanyol belharc a Bajnokok Ligájába költözött: a Barcelona visszavághat az Atletico Madridnak. A Benfica pedig jobb, ha ki sem áll?

Az UEFA nyoni székházában kedd délben sorsolták ki a BL negyeddöntőinek párosítását, amelyben két vérbeli rangadót is játszanak. Ezek közül az egyik az Atletico Madrid és a Barcelona közötti spanyol testvérharc. A két csapat legutóbb 2014-ben találkozott egymással a BL-ben, akkor nem kis meglepetésre a „matracosok" búcsúztatták a katalánokat. Intő jel azonban a fővárosiak számára, hogy a Barca csillaga, Lionel Messi eddig 27 meccsen 25 gólt lőtt az Atletico ellen.

A másik slágermeccsnek szerényebb a történelmi előzménye, a francia Paris St. Germain csak egyszer találkozott az angol Manchester Cityvel: 2008-ban 0-0-ra végződött a mérkőzés az UEFA-kupa csoportkörében. Ezzel szemben a PSG az előző körben is egy angol gárdával, a Chelsea-vel mérkőzött meg. Sikerrel.

Szintén nem találkozott még egymással az idei sorozat meglepetéscsapata, a Wolfsburg valamint a trófeát tízszer megnyerő Real Madrid. A németek eddig kétszer csaptak össze spanyol gárdával, 2000-ben az Atletico Madrid ellen alúlmaradtak, 2010-ben viszont kiejtették a Villarrealt. A Realnak jóval több tapasztalata van német gárdák ellen: a tavaly a Schalkét, egy évvel korábban pedig szinte a fél Bundesligát legyőzte. Kezdte a Schalkéval, folytatta a Borussia Dortmunddal, befejezte a Bayern Münchennel.

Az utolsó párosítás egyik főszereplője pontosan a Bayern, amely nem is kaphatott volna kedvezőbb ellenfelet, mint a Benfica - legalábbis a két csapat közös múltját tekintve. A két sztárcsapat eddig hatszor találkozott egymással, ebből a bajorok négyszer nyerni tudtak, kétszer pedig gól nélküli döntetlenre végződött a meccs. Sokatmondó a két csapat egymás elleni gólaránya is: 16-4 természetesen a Bayern javára.

A negyeddöntők programja:

Április 5., kedd
Bayern München -Benfica
Barcelona (-Atlético Madrid
Április 6., szerda
PSG -Manchester City
Wolfsburg -Real Madrid

visszavágók:
Április 12., kedd

Real Madrid -Wolfsburg
Manchester City -PSG
Április 13., szerda
Benfica -Bayern München
Atlético Madrid -Barcelona

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: