2012-08-23 10:54:49• hírek • Szatmár.ro

Az EKE idén is megtartja az Autómentes napot

2012 szeptember 22-én az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti ötödik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken elnevezésű rendezvényét. Az esemény célja az autómentes nap eszméjének és a Túr Menti Védett Területek értékeinek népszerűsítése.

Az Autómentes világnap célkitűzése az egészséges életmód és a környezetvédelem népszerűsítése. Napjainkban egyre kevesebb figyelmet fordítunk a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a kevés testmozgás okozta egészségügyi gondokra, holott a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedésnek megvannak az előnyei, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztése elengedhetetlen eleme a 21. század társadalmának. Ezen gondok tudatosítására hívja fel a figyelmet, az évente megrendezett Autómentes Nap.

Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken

Ötödik alkalommal lehet csatlakozni az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti által szervezett „Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken" elnevezésű rendezvényhez. A 2008 őszén indult kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A kerékpáros felvonulás Szatmárnémeti központjából indul, és a Sárerdő érintésével a Túr Menti Védett Területeken keresztülhaladva érkezik az Újberki halastavak mellett a Túr folyó partjára, ahol a résztvevők fáradságukat kipihenve bográcsgulyást kóstolgathatnak.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak szeptember 22-én, reggel 8 órakor a főtéri Római Katolikus Székesegyház előtti parkolóban!EKE - autómentes nap

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: