2011-03-29 14:13:19• hírek • Póti Orsolya

Erdő és bokorsáv ültetés az EKÉ-vel

Az Erdélyi Kárpát Egyesület április 2-án erdősávot ültet a Túrmenti Természetvédelmi Területen. A tervek szerint 9000 kőris és tölgy csemetét fognak elültetni - tudtuk meg Márk Nagy Jánostól, a szatmári EKE igazgatójától.

Április 2-án, szombaton a tavalyi évben begyűjtött személyi jövedelem adók 2%-ból valamint a Túrterebesi önkormányzat és különböző cégek adományaiból erdősávot ültet az Erdélyi Kárpát Egyesület, és mit megtudtuk, az idei 2 százalék felajánlásából befolyó összeget is hasonló telepítésre fogják fordítani.

Terveik szerint 9000 tölgy és kőris csemetét ültetnek el, a Túrmenti Természetvédelmi Területen.  Pontosabban, egy erdősávval veszik körbe a Túrterebes és Halmi községek szennyvíztisztítóját, ezáltal eltakarják a tájképbe nem illő épületegyüttest, ugyanakkor ez az erdősáv kiváló táplálkozó és pihenőhellyé válik számos védett állatfajnak.

Az ültetésre bárkit szeretettel várnak: gyülekező szombat délelőtt 8 óra 30 perctől lesz a  Túrterebes község központjában (Polgármesteri hivatal előtti téren), ahonnan kimennek a faültetés színhelyére. Maga az ültetés 9 órakor kezdődik és 14 óráig fog tartani. 15 órai kezdettel a kultúrotthonban mindenkit vendégül látnak egy ízletes bográcsgulyásra.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: