2018-04-05 11:27:03• hírek • Szatmár.ro

Az Autonet Import szervezi az ország legnagyobb autós- háttéripari kiállítását

Az expón a cég bemutatja az ország első robotizált raktárát, az AutoStore-t.
Az expón a cég bemutatja az ország első robotizált raktárát, az AutoStore-t.

Nagy érdeklődéssel várja az autós- háttéripari és logisztikai szakma a május 5-én megrendezendő Autonet Mobility Show vásárt, ahol a piacvezető cég sok egyéb mellett bemutatja az ország első robotizált raktárát, az AutoStore-t.

A 11 alkalommal megrendezésre kerülő eseményen 300 kiállító 117 standja várja látogatóit, akik az ország minden szegletéből érkeznek. A szervezők idén legkevesebb 5.000 szakmai látogatóra számítanak, hiszen minden szempontból rendkívüli lesz az idei romániai esemény. Az eddig megszokott fővárosi vásárközpont helyett, az Autonet a saját, 17.000 négyzetméteres logisztikai központjában, a Bukarest határában lévő Popesti Leordeni-ben szervezi meg eseményét, ahol a megszokott történések és minőség mellett az első számú látványosság a robotizált AutoStore raktár lesz, amely egyedülálló Romániában, sőt még Kelet Európa országaiban sem található egyelőre hasonló beruházás.

 

Az AutoStore nevet viselő, norvég fejlesztésü innovatív robotizált raktár merőben más elven müködik az eddig megszokott logisztikai tárolási rendszerekhez képest. Eddig főleg olyan raktárakat láthattunk, ahol a polcsorok között árumozgató targoncák közlekednek és az adott helyiség tárolási kapacitása 40-50%-os hatékonyságú volt az említett közlekedőfolyosók miatt. Ezzel szemben az AutoStore helykihasználása tökéletes, gyorsasága pedig bámulatos: a robotok a raktármodul tetején közlekednek és a speciális logisztikai tárolóládákat egymásra teszik. Az Autonet által épített AutoStore 3.000 négyzetméteres modulja nem kevesebb, mint 80.000 tárolórekeszt rejt magában és 65 fürge robot szorgoskodik az árú föltöltésében és kibocsájtásában. A német Element Logic cég által épített AutoStore 15 olyan föltöltő és kibocsájtó port-tal rendelkezik, amely bámulatos összteljesítményre képes: közel 7.000 rendelési sort tud feldolgozni és az árut kibocsájtani óránként! A Popesti Leordeni-i elosztóhelyre beérkező rendelések több mint 80%-a már az AutoStore-ból történik, míg a különbözet a tradicionális raktárrészből, amely egyébként több innovatív megoldást is rejt, mint például a földrengésbiztos tárolórendszerek, többemeletes raktárrészek, konveyor, az új előírásoknak megfelelő automata tüzoltó rendszer, stb.

 

A teljes AutoStore rendszer, beleértve a tárolórészt és a robotokat is- moduláris volta miatt -bármikor bővíthető.

 

 A többmillió eurós beruházástól, a tároláson túl azt várják el üzemeltetőik, hogy a lehető legrövidebb időn belül és hiba nélkül szolgálhassák ki a fővárosi elosztóhelyhez tartozó régiós vevőiket.

 

A következő években egyébként újabb AutoStore építésével bővítik romániai logisztikai hálózatukat, amely jelenleg Romániában 66 elosztóhely révén szolgálja ki vevőiket.

 

Az Autonet Mobility Show nevet viselő szakmai B2B kiállítás az autós- háttéripar legnagyobb vására Romániában, melyet a szatmárnémeti cég idén 11 alkalommal szervez. Az esemény kiállítói az európai és a tengerentúli alkatrész- és tartozékgyártás képviselői, míg látogatói az Autonet Import vevői, főleg autószervízek, kereskedők, flották, stb.

 

Az 1996-ban, Szatmárnémetiben alapított Autonet Import Kft megyénk legnagyobb árbevételü cégeként már 15 éve Románia piacvezető autós háttéripari szolgáltatója, jelenleg 1.400 munkatársat foglalkoztat. A cég főhadiszállása az alapítás óta változatlanul Szatmárnémetiben van. A piacvezető cég 2015 decemberében egyesítette erőit a svájci Swiss Automotive Group-al (SAG), melynek eredményeként  a két cégcsoport együttes ereje már az európai top-nagyjátékosok szintjére emelte őket,  8 országos piaci jelenléttel, közel 1 Mrd EUR együttes forgalommal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: