2014-04-24 17:01:04• hírek • Szatmár.ro

Az Aurel Popp Líceum eredményes diákjainak gratuláltak

Az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceumban bemutatták a tantárgyversenyeken sikeres diákokat.

Egy héttel azután, hogy Szatmárnámeti polgármestere díjazta az országos tantárgyversenyeken kitűnő eredményeket elért diákokat, az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceumban szintén a tehetséges, tantárgyversenyeken sikeres diákok kerültek a középpontba. Az iskola igazgatója, Chindris Corina, illetve Bertók Béla, az oktatási intézmény aligazgatója mutatta be a sajtó képviselőinek azokat a diákokat, akikre egész Szatmár megye büszke lehet.

A legjobb eredménnyel Nagy Barbara Yvette büszkélkedhet. Ő grafikából lett az országban a legjobb a XII. osztályos diákok között - tavaly a XI.-esek között szerzett első helyet Lola Scripor tanítványa. A textilművészetből szervezett országos tantárgyversenyen Varga Diána tanítványa, Madácsi Anna Júlia a XI. osztályosok között második lett. Szintén a második helyen végzett a kültéri tervezésből rendezett országos tantárgyversenyen Daniel Boboi. A XII. C osztályos diákot Lucian Sabau-Trifu készítette fel a versenyre. Borbély Szilvia - Lola Scripor tanítványa - a XI. osztályos diákok országos grafika-versenyén kapott dícséretet.

A zene szakos diákok közül is eredményesek voltak az országos tantárgyversenyeken. Izabela Voropciuc harmadik helyezett lett az V. osztályos diákok között a zongorázni tanuló diákok versenyén. Őt Manfrédi Annamária készítette fel a megmérettetésre. Higyed János Bence trombitatudásával szerzett harmadik helyet a nyolcadikosok között - felkészítő-tanára Alexandru Lutai volt. Szintén az ő tanítványa, a XI. B osztályos Nagy Dániel is jól teljesített a tantárgyverseny országos szakaszán, ezért dícséretben részesült.

Az iskola tanítványai közül még országos tantárgyversenyeken vettek részt a következő diákok: Bartha Eszter (IX. B, Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny, Mihai Muscan (IX. A, klarinét), David Ursei (IX. A, hegedű, Kincses Márk (XI. A, ének), Béres Edina (XI. B, festészet, Bába Anita (XI. B, művészettörténet), Marius Clipei (XI. C, építészet), Angelo Dobie (XI. C, kültéri tervezés), Claudia Iarinco (XII. A, textilművészet), Kádár Mónika (XII. A, festészet), Claudiu Taran (XII. C, építészet, Sebastian Tarta (XII. C, dizájn).

A tantárgyversenyek országos szakaszain szereplő diákok, felkészítő tanáraikkal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: