2013-08-02 02:08:48• hírek • Kocsis Zoltán

Az Astra elintézte, a többiek izzadhatnak

Még csak az első meccseket játszották le az Európa Liga harmadik selejtezőköréből, ám máris kijelenthető, hogy az egyik román csapat ott lesz a rájátszásban. Hogy a másik kettővel mi lesz, az jövő héten derül ki.

Az alig több, mint 21 éves átlagkorú Trencsén nem sokáig bírta kapott gól nélkül még hazai pályán sem a támadólag fellépő Astra ellen. A román együttes Constantin Budescu, Fwayo Tembo és Kehinde Fatai alkotta támadótriója már a nyolcadik percben pánikot keltett a hazai védelemben. Fatai passzolt ekkor Budescuhoz, aki meg is szerezte a vezetést. A második félidő is hasonlóan kezdődött, a szlovákok ekkor is elaludtak, ám a vendégek ezúttal kettőt rúgtak nyolc perc alatt. Előbb az 50. percben Budescu szolgálta ki remekül Fatait, a nigériai lövését Volesak kapus még védte, ám Tembo ismétlését már nem tudta fogni. Két perccel később Fatai használta ki a ziccert, eldöntve ezzel nem csak a meccs, de vélhetően a továbbjutás kérdését is - Jakub Holúbek szépítő találata ezen már nem sokat változtathat.

Született gól az 52. percben Ploiesti-en is, ahol a Petrolul a Vitesse-t fogadta. Hiába támadta végig az első félidőt a hazai csapat, Férébory Doré, Junesz Hamza, de Lucas, Guilherme vagy éppen Gheorghe Grozav egyik lehetőséget sem tudta gólra váltani. A második félidő elején aztán Alexandru Benga szabálytalankodott a büntetőterületen belül Jonathan Reisszel, a bíró tizenegyest ítélt, a sértett pedig vezetést szerzett. A bekapott gól megfogta a Petrolult, a játékuk görcsössé vált, meddő mezőfölényük sokáig még helyzetek kialakítására is kevésnek bizonyult. Vlad Morar lövése aztán már jelzésértékű volt, végül a pedig a 84. percben egy kapu előtti kavarodásból Grozav kiegyenlített.

Nem kellett az eredmény után szaladnia a Panduriinak, amely Dan Nistor fejesét és Dani Amos kapus kapitális hibáját követve már a 4. percben előnyt szerzett a Hapoel Tel-Aviv ellen. Alakulhatott volna másként is, ha rögtön az első percben Razvan Stancu nem véd nagyot Roei Gorgana ziccerénél. A folytatásban mindkét kapu előtt adódott két-két gólszerzési lehetőség, majd a 30. percben a Hapoel kiegyenlített: a brazil Sasha pazarul csavart a hosszú felső sarokba egy szabadrúgást.

A szünet előtt Itaj Sehter akár fordíthatott volna, a pihenő után viszont Amos tette jóvá hibáját két nagy védéssel. A folytatásban Sehter még kihagyott egy ziccert, majd az utolsó fél órában szinte semmi érdemleges nem történt - döntés tehát ebben a párosban is jövő héten lesz.

Európa Liga III selejtezőkör, első meccsek:
Trencsén - Astra 1-3

gólok: Holúbek (83.) illetve Budescu (8.), Tembo (50.), Fatai (52.)

Petrolul - Vitesse 1-1
gólok: Grozav (84.) illetve Reis (52., 11-es)

Pandurii - Hapoel Tel-Aviv 1-1
gólok: Nistor (4.) illetve Sasha (30.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: