2014-02-19 13:24:14• hírek • MTI

Az Arsenal visszavágna, a Bayern óvatos

A címvédő Bayern München szerdán az angol bajnokságban második Arsenal otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén, amelyre a bajorok óvatosan, a londoniak feszülten készülnek. A másik meccsen a hétszeres BEK/BL-győztes Milan az elmúlt négy évben két Európa Ligát nyerő Atletico Madridot fogadja.

Érdekesség a szerdai meccsekkel kapcsolatban, hogy a négy csapatból háromnak a kispadján egykori klasszis középpályás ül: Josep Guardiola (Bazern München), Clarence Seedorf (Milan) és Diego Simeone (Atletico Madrid) - ráadásul utóbbi kettő játékosként is szolgálta a klubot. A kivételt Arséne Wenger jelenti, az Arsenal mestere ugyanis védő volt - ám leginkább amatőr csapatokban.

Az Arsenal és a Bayern München az előző kiírásban is ebben a szakaszban csapott össze egymással, akkor a müncheniek már az első, angliai találkozón eldöntötték a továbbjutás kérdését, mivel 3-1-re győztek. A visszavágón aztán az Arsenal meglepetésre 2-0-ra nyert az Allianz Arénában, idegenben lőtt góllal azonban így is a német sztárgárda ment tovább.

"Két tökéletes meccsre van szükségünk ellenük, tudjuk, hogy képesek vagyunk nyerni, mentálisan talán jobb állapotban vagyunk, mint tavaly" - mondta Per Mertesacker, a londoni Ágyúsok 95-szörös német válogatott védője, aki hozzátette, az előző kiírásban túlságosan tisztelték riválisukat, így a Bayernnek "könnyű meccs" volt a párharc első felvonása. "Talán tanultunk valamit abból a leckéből, s most jobbak leszünk. Szeretnénk valami komoly eredményt elérni a mostani idényben, ehhez pedig a legjobbat is le kell győzni."

Philipp Lahm, a Bayern hátvédje úgy nyilatkozott, a hazai pályán elszenvedett tavalyi 2-0-s vereség figyelmeztető jel volt a számukra, ezért ezúttal mindkét találkozón végig koncentrálniuk kell majd. "Az Arsenal a bajnoki címért áll harcban, s nem véletlenül: sokat fejlődtek csapatjátékban, erősebbek és kiegyensúlyozottabbak" - vélekedett a 104-szeres német válogatott védő, aki kiemelte, a londoni együttes változatlanul a gyors, rövidpasszos játékot játssza, s egyénileg kivételes képességű futballisták alkotják.

Az Arsenal - amely szombaton a Liverpoolt verte az FA Kupa nyolcaddöntőjében 2-1-re - nem számíthat az eltiltott Mikel Artetára, a másik oldalon a sérüléséből felépülőben lévő francia válogatott Franck Ribéry, és a combizomhúzódással bajlódó Xherdan Shaqiri kénytelen kihagyni a meccset.

A nap másik mérkőzésén az AC Milan az Atlético Madridot fogadja, előbbi gárda kispadján most debütál edzőként a BL-ben a január 16-án kinevezett Clarence Seedorf, akivel az olasz bajnokságban öt meccsből egy-egy döntetlen és vereség mellett hármat megnyert a gárda. Az aktuális formát tekintve ezzel együtt a spanyol alakulatnak van valamivel nagyobb esélye a továbbjutásra, de mindenképp parázs csatára számíthatnak a két együttes szurkolói.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő:

Arsenal - Bazern München 21.45 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, Dolce1
AC Milan - Atletico Madrid 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport2.ro, Dolce2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: