2011-02-16 11:51:47• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Az Arsenal esete a világ legjobb csapatával

A tavalyi negyeddöntő után idén már a nyolcaddöntőben találkozik az Arsenal és a Barcelona szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

"Tudjuk, hogy a Barcelona a világ legjobb csapata, ezért rendkívül nehéz feladat előtt állunk, melyet csak akkor tudunk megoldani, ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk" - mondta Cesc Fabregas, az Ágyúsok spanyol játékmestere, aki 16 évesen éppen a katalán elitalakulatot elhagyva szerződött a londoniakhoz.

A világ- és Európa-bajnok futballista szerint a tavalyi negyeddöntőnek, amikor a Barcelona 6-3-as összesítéssel jutott tovább, nincs jelentősége, mert annyi világsztárja van a riválisnak, hogy nem lehet okulni a korábbi párharcból. Szerinte a spanyol együttesben szinte bármikor bárki képes eldönteni egy meccset, s ez az amire nem lehet felkészülni.

Fabregas kiemelte, hogy azt a hibát nem követhetik el, mint egy éve a szintén Londonban játszott első találkozón, amelyen túlzottan tisztelték a Barcelonát, s így egy félidő alatt kétgólos hátrányba kerültek.


A Barcelonában nevelkedett, ott is köthet ki, de jelenleg az Arsenal sikeréért küzd a Barcelona ellen
A Barcelonában nevelkedett, ott is köthet ki, de jelenleg az Arsenal sikeréért küzd a Barcelona ellen


"Hazai pályán muszáj a saját stílusunkban futballozni, azaz folyamatosan támadni kell és nyomás alatt tartani az ellenfelet" - mondta Fabregas, aki arra utalt, hogy amikor tavaly a második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztak, akkor sikerült ledolgozniuk a kétgólos hátrányt.

A Barcelona 16 mérkőzésen át tartó győzelmi szériája a hétvégén megszakadt, mivel 1-1-es döntetlent játszott a Sporting Gijón vendégeként, míg az Arsenal otthonában kétgólos győzelmet aratott a Wolverhampton Wanderers felett.

Nem segíti a londoniak dolgát az sem, hogy Abou Diaby, Lukasz Fabianski, Thomas Vermaelen és Bacary Sagna sem áll Arsene Wenger szolgálatára, ráadásul Samir Nasri, Alex Song, Denilson és Johan Djourou is éppen csak hogy felépült. A túloldalon jóval kevesebb a hiányzó, Jeffren mellett csak a csapatkapitány Carles Puyol nem léphet pályára. Érdekesség, hogy őt a tavalyi meccsen kiállították - úgy tűnik, az Emirates stadion valahogy nem hoz neki szerencsét.

A másik szerdai nyolcaddöntőben az olasz bajnokságban botladozó, legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett AS Roma az ukrán Sahtar Donyecket fogadja. A Farkasok edzője, Claudio Ranieri magára vállalta a felelősséget az elmúlt hetek rossz formája miatt. Úgy vélte, játékosaiból hiányzott a tűz és a szervezettség, ami kétségtelenül az ő hibája. Hozzátette, ez a meccs viszont új lendületet adhat együttesének.

Ezzel szemben az ukránok december 8.-a óta nem játszottak tétmérkőzést (akkor a Bragát verték a BL-csoportkörben) és november 28.-a óta nem játszottak bajnokit sem. Az ukrán pontvadászat tavaszi szezonja csak március 5.-én veszi kezdetét.

Sérültekkel egyik gárda sem áll nagyon rosszul, az olaszoknál Julio Sergio (őt Doni pótolja majd a kapuban) és David Pizarro, az ukránoknál pedig Fernandinho és Olekszandr Kucser nem léphet pályára szerdán.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Arsenal -FC Barcelona 21.45 TVR1, DigiSport.hu
A várható kezdőcsapatok:
Arsenal: Wojciech Szczesny - Gael Clichy, Sebastien Squillaci, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Andrej Arsavin, Cesc Fabregas, Alex Song, Jack Wilshere, Theo Walcott - Robin van Persie.
FC Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Gerard Pique, Eric Abidal, Maxwell -  Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta - Pedro, Lionel Messi, David Villa

AS Roma -Sahtar Donyeck 21:45 DolceSport
A várható kezdőcsapatok:
AS Roma: Julio Sergio - Marco Cassetti, Juan, Philippe Mexes, John Arne Riise - Simplicio, Daniele De Rossi, Simone Perrotta - Jeremy Menez - Francesco Totti, Marco Borriello
Sahtar Donyeck: Andrij Pjatov - Darijo Srna, Dmitro Csigrinszkij, Jaroszlav Rakickij, Razvan Rat - Olekij Gai, Alex Teixeira - Douglas Costa, Jadson, Willian - Luiz Adriano


Vucsinics lehet a Roma sikerének (egyik) kulcsa
Vucsinics lehet a Roma sikerének (egyik) kulcsa


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: