2010-03-10 11:28:43• hírek • MTI/Reuters

Az Arsenal és a Bayern jutott tovább

Az Arsenal a vártnál is magabiztosabban, fölényes győzelmet aratva biztosította helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, míg a kedd esti nyolcaddöntős program másik párjában a Bayern München örülhetett annak, hogy veresége dacára tagja lett a negyeddöntős mezőnynek.

A hazai csatatéren az első meccs után 1-2-ről startoló londoni Ágyúsoknál a sérülések miatt előtérbe került dán légiós, a pompás gólpasszokat kapott és egy büntetőt is értékesített Nicklas Bendtner garantálta a kellő "tűzerőt", s főszereplővé előlépve háromszor is bevette a története egyik legsúlyosabb vereségébe belefutó Porto kapuját. Az 5-0-át mégsem lehet csak azzal magyarázni, hogy nagyon rossz napot fogott ki a portugál alakulat. Ennél valódibb az az érv, hogy a francia mester, Arséne Wenger irányította Arsenal játszott ragyogóan, szellemes és eredményes támadófutballal megörvendeztetve az Emirates Stadionba kilátogatókat, továbbá a tetszetős focira fogékony semleges nézőket. Akik olykor oktatófilmbe valóan pazar megoldásokat láthattak, elsősorban az orosz Andrej Arsavin és a francia Samir Nasri jóvoltából.



Nasri cselezget és gólt lő


"Ellenőrzésük alatt tartották a mérkőzést, nagyon jól játszottak, ezzel együtt nem érdemeltünk ilyen súlyos vereséget" - összegzett szomorúan a portugálok szakvezetője, Jesualdo Ferreira.   

Firenzében szintén 2-1-ről vágtak neki a kilencven percnek a csapatok, s a londoni forgatókönyvhöz hasonlatosan ott is gyorsan ledolgozta hátrányát a vendéglátó együttes. Sőt 54 perc után, a 2-0-val már továbbjutásra állt a Fiorentina. Csakhogy a Bayern München ezúttal is bizton támaszkodhatott "hagyományaira": egyfelől Fortuna vissza-visszatérő segítségére, másfelől arra, hogy egy német csapat sosem adja fel, s a küzdőképesség többnyire kifizetődik. Így történt most is: a szépítést (1-2) követően még 1-3 után is volt annyi erejük - és szerencséjük is - a bajoroknak, hogy 2-3-ra alakítsák az eredményt, ami végül az ő továbbjutásukat eredményezte az olasz dörzsöltséget fura módon ezúttal mellőző, a kétgólos vezetést kétszer is nagyvonalúan elpazaroló itáliai alakulattal szemben.

Cesare Prandelli, a firenzeiek mestere a keddi mérkőzést követő sajtótájékoztatón is még sajátos módon azon kesergett, milyen kár volt azért a lesgólért, amivel az első összecsapást, Münchenben elbukták. A visszavágóról ugyanakkor nem nagyon beszélt, inkább arra fektette a hangsúlyt, hogy emelt fővel búcsúzhatnak a BL-től:
"Büszkék lehetünk rá, hogy a Bajnokok Ligájában nyolc mérkőzésünkből hatot megnyertünk" - mondta Prandelli csapatáról, amely a Debrecen csoportját megnyerve jutott tovább.

A győztesek nagyvonalúságával reagált diadalukra a Bayern holland vezetőedzője, Louis van Gaal, aki rokonszenvéről biztosította a Fiorentinát: "Megértem, milyen nehéz lehet nekik elfogadni, hogy ily módon estek ki. Az a bizonyos müncheni lesgól döntőnek bizonyult."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: