2015-10-07 10:09:11• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári győzelem a csoport csikócsapata ellen

Győzelmet aratott kedd este a csoport legpatinásabb, ám mégis legfiatalabb csapata ellen az Olimpia, amely 2-1-re nyert a Kolozsvári Universitatea otthonában. A sikerben hatalmas szerepet játszott a két gólpasszt is jegyző Takács Rares, aki a nyáron pont a kolozsvári „egyetemistáktól" érkezett Szatmárnémetibe, továbbá Claudiu Baican kapus, aki büntetőt hárított.

Hiába a dicső múlt, az U fölött a nyári kiesés után sötét felhők gyülekeztek, hosszú ideig a megszűnés hideg szele is fel-feltámadt a Kolozsvári Aréna körül. Végül a klub vállalta az indulást a második osztályban, ám kerete alaposan kicserélődött: nem kevesebb, mint 27 játékos távozott a nyáron. Továbbállt valamennyi légiós, a futballisták a szélrózsa minden irányába menekültek a kincses város második legrégebbi csapatától: a célországok között Máltától Magyaországon és Izraelen keresztül Uruguayig jó néhány országot megtalálunk. Takács Rares pont az Olimpiát választotta. A távozók helyét tíz új játékossal töltötték fel, ám közülük is hárman a saját utánpótlásból érkeztek.

Beszédes adat, hogy a mértékadó transfermarkt.de oldal a távozók összértékét 7,3 millió euróra, az érkezőkét pedig 625.000 euróra taksálja. A változásokkal a keret átlagéletkora a hihetetlen alacsony 19,76 évre esett vissza. A legidősebb játékos Kovács Lóránt és Alexandru Ticlea a maguk 22 évével. Apropó Kovács. Az U keretéhez tartozik rajta kívül Niczuly Roland, Molnár Péter és Keresztes Róbert, ezzel az „egyetemisták" az egyik „legmagyarabb" együttes az első két osztályban.

Nem csoda tehát, hogy a gárda nem kezdte túl jól a szezont a második osztály nyugati csoportjában: két győzelemmel és négy vereséggel a tarsolyukban fogadták az Olimpiát - az három nyeretlen meccs után érkezett a Kolozsvár Arénába kedd este.

Csík Tibor legényei remekül kezdték a meccset, bő negyed óra után már két góllal vezettek. Főszerepet játszott ebben Takács, aki a 4. és a 18. percben is remekül ívelt középre egy-egy szögletet, ami után előbb Heil Walter, majd Ionut Tataru talált kapuba.

Az Olimpia remekül kihasználta, hogy a pontrúgások az egyik olyan terület, ahol a fiatal játékosok rutintalansága a legjobban megmutatkozik. A másik a higgadtság, a koncentráció hiánya a befejezéseknél. Mert hogy az U mezőnyfölényben játszott, a két bekapott gól után nem zuhant össze, sőt, sorra teremtette meg a gólszerzési lehetőségeit. Csakhogy a szünet előtt Razvan Greu a kapuval szemben sem talált célt, majd miután a 47. percben Octavian Ursu passza után szépített, az egyenlítési lehetőségét is elpuskázta, mint ahogy komoly ziccert vétett Ursu is - de fogalmazhatunk úgy is, hogy Claudiu Baican nagyot védett.

Az U az egyenlítéshez a 70. percben állt a legközelebb, amikor kezesés miatt büntetőt ítéltek javára. A labda mögé Ursu állt, lövését azonban Baican kapus kivédte!

Az Olimpia ezzel megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét és ezzel ideiglenesen (amíg a többiek szerdán le nem játsszák meccseiket), a harmadik helyre lépett előre. Az U maradt a 11., ám számára kedvezőtlen eredmények esetén akár az utolsó előttire is visszaeshet.

Az Olimpia a következő fordulóban, szombaton 11 órai kezdettel a feljutásra is esélyesnek tartott Miovenit fogadja.

Kolozsvári Universitatea - Olimpia 1-2
gólok: Greu (47.) illetve Heil (4.), Tataru (18.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: