2012-01-25 15:52:59• hírek • itcafe.hu

Szárnyal az Apple, ki tudja, hol áll meg?

A negyedév során rekordszámú iPhone-t, iPadet és Macet adtak el. A vállalat közel 100 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik.

Az elemzők régóta mondogatják, hogy az Apple rakétasebességű emelkedése nem tarthat örökké, előbb-utóbb elfogy a lendület. És bár a józan ész valóban ezt diktálná, egyelőre úgy tűnik, inkább utóbb ér véget a mesés növekedés, mint előbb. A cupertinói vállalat első pénzügyi negyedéves számai megint minden rekordot megdöntöttek, és fényéveket vertek a Wall Street várakozásaira is.

A december 31-én zárult - a szokásosnál egy héttel hosszabb - trimeszterben az árbevétel 46,33 milliárd dollár volt, 73 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az adózás utáni eredmény pedig 118 százalékkal, 13,06 milliárd dollárra nőtt. A bruttó nyereséghányad, a gyártási költségek levonása után megmaradó bevétel az egy évvel korábbi 38,5 százalékról 44,7 százalékra emelkedett.

Tim Cook vezérigazgató büszkén mutatott rá: soha annyi iPhone-t, iPadet és Macet nem adtak még el, mint a negyedév során. „És a lendületünk hihetetlenül erős, fantasztikus termékekkel készülünk" - tette világossá, hogy a cégben van még növekedési potenciál. A bővülést garantáló új készülékek között lehet az iPad márciusra várt harmadik generációja és az iPhone 5, mely ősszel kerülhet piacra. A Reuters által megkérdezett egyik elemző szerint ráadásul még számos olyan külföldi piac van, ahol nincs jelen a cég.

A cik folytatása az itcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: