2012-09-05 12:25:37• hírek • itcafe.hu

Az Android a mobilpiac királya

Az elmúlt 12 hónapban tovább nőtt a Google szoftverével futó rendszerek piaci súlya, egyedül az USA-ban esett vissza az iOS miatt.

Az okostelefonok piacán az Android nemcsak megtartotta tavalyi vezető szerepét, hanem tovább erősödött - áll távközlési piackutatással foglalkozó Kantar Worldpanel Comtech legújabb jelentésében, mely a világ legfontosabb piacainak elemzését végezte az elmúlt egy évet figyelembe véve.

Az Android mind az Európai Unióban, mind a világ más részein kimagaslóan vezet a többi alkalmazott rendszer előtt: az EU öt vezető gazdaságában (Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) közel hetven százalékos a részesedése, itt egy év alatt 20 százalékos a bővülés. Ha a nyolc kulcsszerepet játszó gazdaságot nézzük (ez előbb említettek, plusz az Egyesült Államok, Brazília és Ausztrália), akkor látható, hogy világszinten is 60 százalék fölött birtokolja a piacot, itt tavaly augusztushoz képest 9 százalékkal nagyobb a birtokolt szelet.

Kivételnek egyedül az Egyesült Államok számít, ahol láthatóan az iOS 8,4 százalékos növekedése okozta, hogy az Android-használat köre kisebb lett egy év alatt, a 4,5 százalékos csökkenés után augusztusban 55,9 százalékot mértek.(Kínát nem vizsgálta a Comtech, de szerepelnének, akkor csak tovább erősítenék az Androidot.)

A cikk folytatása az ITcafe.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: