2011-01-17 09:50:12• hírek • MTI/Reuters/AP

Szuperhősök a mozitoplista élén

A Zöld darázs című szuperhősfilm 34 millió dolláros bevétellel végzett a hétvégén az észak-amerikai toplista élén.

A Michel Gondry rendezte akciófilm címszerepében Seth Rogen küzd tajvani kollégájával, Jay Chouval a rosszfiúk ellen. A 110 millió dollárból készült produkció javarész kedvezőtlen kritikákat kapott, de a nézőket ez nem befolyásolta: a Zöld darázsra annyian váltottak jegyet, hogy a harmadik legjobb januári premierhétvégét futotta a boxoffice-lista történetében.
A film a nemzetközi közönség rokonszenvét is elnyerte: 35 külföldi országban 16,1 millió dollárt hozott a kasszába péntektől vasárnapig.

Az amerikai lista második helyét a Ron Howard rendezte A dilemma vette be 17,4 millió dolláros jegyeladással. A Vince Vaughn és Kevin James főszereplésével forgatott, magánéleti zűrök körül bonyolódó vígjátékot ugyancsak lehúzta a kritika, mégis megelőzte a 11,2 millió dollárral a harmadik helyre került A félszemű című westernt, amely a múlt héten még vezette a kasszasikerlistát.

A király beszéde című brit történelmi dráma viszont négy helyet ugrott előre a múlt hét óta, és a negyedik helyen landolt 9 millió dollárral. A másik Oscar-esélyesként emlegetett film, a Fekete hattyú 8,1 millió dolláros jegyeladással foglalta el az ötödik helyet. A hétvégi észak-amerikai jegyeladások összesen 115,2 millió dollárra rúgtak, ez 25 százalékkal kisebb bevételt jelent, mint a tavalyi év azonos időszakában, amikor az Avatar jócskán fellendítette a mozisok forgalmát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: