2019-07-06 11:09:05• hírek • MTI

Az Amazon nem árulja többé a homoszexualitást gyógyító terápia szorgalmazójának művét

A kép illusztráció (flickr.com)
A kép illusztráció (flickr.com)

Az Amazon internetes áruház nem forgalmazza többé a homoszexualitást "kigyógyító" terápia legismertebb szorgalmazója, Joseph Nicolosi könyvét. A döntést az internetes óriáscég civil szervezetek és az LGBT-közösség tagjainak több hónapja tartó nyomására hozta meg. 

A két évvel ezelőtt elhunyt kaliforniai pszichológus az azóta megszűnt kaliforniai Aquinói Tamás Pszichológiai Klinika, valamint a Homoszexualitás Kutatásának és Terápiájának Országos Szövetsége (NARTH) alapítója volt. Sokan őt tartják a "melegeket kigyógyító terápia atyjának". 

 

Nicolosi több könyvet publikált a homoszexualitás "gyógyításáról" és annak módszereiről, köztük egy szülőknek szóló kézikönyvet is arról, mit kell tenniük annak érdekében, hogy "megelőzzék gyermekeik melegségét". 

 

A Change.org nevű civil szervezet már öt hónappal ezelőtt több mint 80 ezer aláírást gyűjtött össze a Nicolosi-könyvek forgalmazásának beszüntetését kérve az Amazontól. Hasonlóképpen petíciókat küldtek az Amazonnak más civil szervezetek is. 

 

Az internetes áruház most nemcsak átmenetileg, hanem mindenkorra megszüntette Nicolosi könyveinek forgalmazását. Hasonlóképpen törölte a megvásárolható könyvek listájáról David A. Robinson ügyvéd önéletrajzi könyvét, amelyben a szerző azt írja le, hogyan "szabadult meg" homoszexualitásától. 

 

Az Egyesült Államokban jelenleg 18 tagállamban tiltották be, hogy kiskorúakon alkalmazzák az úgynevezett "konverziós terápiát", vagyis azokat a gyógymódnak nevezett módszereket, amelyekkel a melegek "gyógyítását" hirdetik. Legutóbb, május 31-én Colorado állam kormányzója, Jared Polis - aki maga is nyíltan vállaltan meleg - írta alá a tiltásról szóló törvényt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: