2019-09-04 12:31:37• hírek • MTI

Az Akik maradtak című filmet nevezi Magyarország az Oscar-gálára

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje az első lépcsőn van túl, a második fordulóban már az Amerikai Filmakadémia választja ki a díjra esélyes öt legjobb művet, amelyek közül kikerül a nyertes.


Deák Kristóf Mindenki című alkotása után ismét egy olyan filmet jelölt Magyarország az Oscar-díjra, amely a közmédia támogató nyilatkozatával nyert finanszírozást a médiatanácsnál – mondta a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.  Medveczky Balázs emlékeztetett, Deák Kristóf Oscar-díjig jutott rövidfilmje szintén a közmédia ajánlásával jutott támogatáshoz a médiatanácsnál, és bíznak benne, hogy Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje is hasonló sikert érhet el a jövő évi díjátadón.  

Az igazgató az M1-en úgy fogalmazott, a nemzetközi film kategóriában jelölt mű egy „mélyen megérintő emberi történet” egy középkorú orvosról, aki elvesztette a feleségét és a gyerekét, valamint egy kamasz lányról, aki mindhiába várja vissza szüleit a haláltáborból.

 

Az Akik maradtak című alkotás a magyar jelöléssel most az első lépcsőn van túl, a második fordulóban már az Amerikai Filmakadémia választja ki a díjra esélyes öt legjobb művet, amelyek közül kikerül a nyertes – tette hozzá az igazgató.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: