2011-08-25 12:10:37• hírek • Póti Orsolya

Az Ady EndreTársaság is részt vesz a PMN-en

Immár harmadik alkalommal kapcsolódik be a szatmárnémeti Ady Endre Társaság a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozatba. Az előző évekhez hasonlóan, most is elhozzák az Aranykard Sárkányos Lovagokat, akik egy felújított műsorszámmal érkeznek.

"Minden alkalommal örömömre szolgál olyan rendezvényeken részt venni és olyan eseményekbe bekapcsolódni, amelyek célja, hogy beszélgetésre, szórakozásra csalja ki az embereket az otthonukból. Ilyen rendezvény a Partiumi Magyar Napok és az általunk is szervezett Családi Hétvége, amely lassan eléri a Partiumi Magyar Napok színvonalát." - mondta el Tóth-Pál Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke.

A társaság fő meghívottja idén is a szajlai Aranykard Sárkányos Lovagok, akik tagjai a Magyar Hagyományőrzők Világszövetségének. Amint az már az előző évekről ismeretes, a meghívottak lovagi tornákat és párviadalokat mutatnak be, valamint honfoglalás kori dobolást adnak elő. Tóth-Pál Miklós elmondta: a lovagok ezúttal egy felújított, még izgalmasabb műsorszámmal érkeznek, amelyet szombat délután 15 órától mutatnak be a Kossuth-kertben felállított kisszínpadon.

Eme műsorszám megszervezése mellett a társaság tagjai a gasztronómiára fektették a hangsúlyt, hiszen ez is a kultúra lényeges része. Részt vesznek a halászléfőzésben, valamint a hagyományos töltött káposzta elkészítésében, amely a csengersimai szakácsmester, Herczeg Ferenc és három szintén csengersimai szakácsnő irányításával zajlik majd. A töltött káposzta készítésbe bárki bekapcsolódhat, és majd meg is kóstolhatják a finom ételt. Aki tejföllel szereti ezt az ételt, az hozzon magával egy kisebb dobozzal!



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: