2010-04-09 09:49:01• hírek • MTI/Garzó Ferenc

Az Adevarul Holding a moldovai médiapiacon

Kép: fundatiadinupatriciu.ro
Kép: fundatiadinupatriciu.ro

Dinu Patriciu, a vállalat tulajdonosa beszélt csütörtökön egy interjúban, aki románia egyik leggazdagabb üzletembere a paginademedia.ro szakportálnak nyilatkozott vállalata jövőbeli terveiről. Közölte, hogy az Adevarul című, Romániában nyomtatott országos közéleti napilap, valamint a Click című bulvárújság - amelyet szintén Patriciu vállalata ad aki - Moldovában is terjeszkedni fog a következő hónapokban, külön moldovai kiadásuk is lesz.

Patriciu jelezte: első lépésként az Adevarul és a Click fog megjelenni a piacon, majd egy későbbi időpontban a Blik című újságot is kiadják, amely a moldovai lakosság mintegy 40 százalékát kitevő orosz anyanyelvűeknek szól. Patriciu leszögezte, hogy mindhárom lap "proeurópai" irányultságú lesz, vagyis Moldova európai uniós csatlakozása mellett tör lándzsát.  

Néhány hónappal ezelőtt az Adevarul lett Romániában a mérvadó országos napilapok közül a legolvasottabb, miután Patriciu jelentős beruházásokkal erősítette meg a lapot. Könyvsorozatokat jelentetett meg az újsággal együtt, és jelentősen növelte az oldalszámot, emelte az újság színvonalát. Az üzletember bevallása szerint az elmúlt hónapokban összesen 100 millió eurót fektetett be médiavállalatába, amely főleg a nyomtatott sajtóra és az internetes portálokra fekteti a hangsúlyt.

Az Adevarul Holding birtokában nincs televízió, ugyanis Patriciu szerint a televízió korszaka leáldozóban van. Úgy véli: a következő időszakban az írott sajtó és az internetes média ötvözete lesz igazán nyereséges.     

Az Adevarul már a második nagy román médiavállalat, amely moldovai terjeszkedésbe kezd. A héten Románia másik médiamágnásának, Sorin Ovidiu Vantunak a birtokában lévő Realitatea-Catavencu alapította meg moldovai partnervállalatán keresztül a Publika TV nevű hírtelevíziót, amely románul és oroszul is sugároz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: