2020-01-24 16:20:25• hírek • Bede Emőke

Az AHK újévi fogadásán mutatkoztak be a Nachbil legkiválóbb borai

Hosszú évekre visszamenő hagyománya van már annak, hogy a Román-Német Kereskedelmi és Iparkamara egy rendkívüli újévi fogadással nyitja meg az új esztendőt. A román parlament nagytermében megrendezésre kerülő esemény azonban nem csak a szórakozásról szól, hanem arra is nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy az üzleti szféra aktív részvevői találkozzanak egymással, ápolják a régi barátságokat vagy akár új ismeretségeket kössenek, majd közösen, az előző évben gyűjtött tapasztalataik alapján konstruktív következtetéseket vonjanak le.

A 2020-as ünnepi fogadásra több mint 850 olyan partnercég képviselői kaptak meghívást, melyek erős német gyökerekkel rendelkeznek, és bízva az országban rejlő potenciálban, üzleti tevékenységükkel a román gazdaságot erősítik. A kifejezetten erre az alkalomra választott mottó is ezt kívánja megragadni: Building Bridges based on Trust. 


Szatmár megyét olyan nagy cégek képviselték, mint Románia piacvezető autós háttéripari szolgáltatója, az Autonet Import Kft., vagy az alkatrészgyártásra specializálódott Draxlmaier. De ott volt az eseményen a hazai és nemzetközi szinten is elismert Nachbil Pincészet is, mely a legkiválóbb, a modern korok elvárásainak minden szempontból megfelelő borait vitte el. A résztvevők megismerhették a számos díjjal elismert 2017-es Syrah Reserve-öt, mely már-már a Nachbil zászlós hajójává vált. Ez nem csak kiemelkedő minőségének köszönhető, hanem annak is, hogy tökéletesen képviseli a Nachbil biotermesztésről és természetes borokról vallott eszméit. A krasznabélteki dombok ízét vitte el Bukarestbe az ugyancsak 2017-es Blaufrankisch is, mely a Syrah-hoz hasonlóan kizárólag bio alapanyagokból építkezik. A sorból nem maradhatott ki a 2016-os Cuvée Selection sem, melyben három szőlőfajta tökéletes házasítása érhető tetten, különlegességét pedig csak tovább növeli, hogy az utolsó szőlőszem is ökotermesztésből származik. Hogy a felhozatal teljes legyen, a Nachbil elvitte a román fővárosba a fehér borok nagyöregjét, az igazi különlegességnek számító, 2018-as Grand Pa-t, mely kizárólag 60-100 éves, kézi művelésű tőkéken termett bio szőlőből készült. E borról mindenképp tudni érdemes, hogy az érleléshez agyagamfórákat használtak, majd ezt követően szűretlenül, kén nélkül kerül palackozásra.
Szemügyre véve az AHK újévi fogadásán prezentált borokat, egyértelműen látható, hogy a Nachbil pincészet immár nem csak arra törekszik, hogy minőségében verhetetlen borokat tegyen az asztalra, hanem első számú prioritássá vált számukra a bio-, azaz a különféle vegyszerektől mentes szőlőtermesztés is. S ahogyan a kereskedelmi kamara szeretne bizalmon alapuló hidat építeni a gazdasági szereplők között, épp úgy szeretne közvetíteni az új eszme jegyében készült nedűk és a borkedvelők között a krasznabélteki pincészet is, megismertetve, megszerettetve a fogyasztókat a minőségi, valóban csak bioszőlőből készült borok világával.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: