2009-10-19 16:37:28• hírek • Ferenczi Noémi

Avató a Prichindel bölcsődében

Néhány héttel ezelőtt vette át Szatmárnémeti önkormányzata két másik szociális intézménnyel együtt a Prichindel nappali központot a Megyei Tanácstól. Hétfőn avatót tartottak a Szociális Közszolgálat (SPAS) munkatársai.

Az eddigi Prichindel nappali központot szociális napközivé alakította át a SPAS. Ennek alkalmából kis ünnepséget szerveztek, melyre meghívták Ilyés Gyula polgármestert, Kereskényi Gábor alpolgármestert valamint a sajtó képviselőit.

Az átvétel óta bővítették a helyek számát, így jelenleg 26 egy és három év közötti gyermekre viselnek gondot. Még négy gyermek beíratása van folyamatban. Doina Vasut, a SPAS igazgatónője kihangsúlyozta, nem csak a gyermekek felügyeletét, nevelését, fejlesztését tűzték ki célul, hanem a teljes család számára akarnak szociális támaszt nyújtani. Mindennapos harcot folytatnak azért, hogy ezek a gyermekek ne az utcán nőjenek fel, ne távolodjanak el a családtól. Állandó kapcsolatot tartanak fent a szülőkkel, akik nevelési tanácsadásokon vesznek részt, illetve az óvodai rendezvényeknek is aktív résztvevői, vagyis speciális védelmet nyújtanak a rászoruló családoknak. A bölcsődében szakmailag hozzáértő személyzet foglalkozik nap mint a kicsik nevelésével.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, fontos hogy az önkormányzat olyan szolgáltatásokat tartson fenn, mely lehetővé teszi, hogy ezek a gyermekek megfelelő nevelésben részesüljenek és ne utcagyerekként nőjenek fel. Kereskényi hozzátette, nem volt egyszerű a Prichindel bölcsőde átvétele a megyei tanácstól, sok vita és munka árán sikerült mégis rendezni az intézmény, így a rászorulók sorsát, majd odaadó munkájukért köszönetét fejezte ki a SPAS munkatársainak.

A napközibe jelentkezőknek egy kérvényt kell benyújtaniuk, majd egy szociális vizsgálat elvégzése után eldöntik, hogy az adott család valóban rászorul-e a speciális szolgáltatásra.


Liliana Fabian bölcsődevezető körbevezeti a meghívottakat
Liliana Fabian bölcsődevezető körbevezeti a meghívottakat


Negyven gyermek befogadására alkalmas a bölcsőde
Harminc nehéz szociális helyzetben lévő gyerme
k befogadására alkalmas a bölcsőde


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: