2009-05-26 15:44:58• hírek • Ferenczi Noémi

Tapasztalatcsere a 6-os óvodában

A környezetvédelmi nevelés témakörében tartanak tapasztalatcserét a napokban a szatmárnémeti 6-os számú óvodában.

A szatmárnémeti 6-os óvoda már évek óta intenzív kapcsolatot ápol a nyíregyházai Kincskereső óvoda pedagógusi közösségével. A két intézmény rendszeresen látogatja egymást. „Nagyon fontosan tartjuk, hogy a gyerekeket megtanítsuk együtt élni a természettel. Ezért nagyon sokat dolgozunk" - mondta el a Szatmár.ro-nak Nuszer Eleonora Noémi, a 6-os óvoda igazgatónője.

A 6-os óvoda megkapta az öko-iskola címet, mely nemzetközi elismerést jelent a környezeti nevelés terén. A mostani találkozó célja, hogy a pedagógusok megosszák az e téren szerzett tapasztalatokat.

A két napon át tartó tapasztalatcsere keretében egy kiállítás is megtekinthető. A kiállított tárgyakat újrahasznosítható anyagokból készítették az óvodások. Mivel a programok túlnyomó része a szakmai tapasztalatcseréről szól, az óvodások szabadnapot kaptak.

A programokon több szatmárnémeti óvoda pedagógusai is részt vesznek. Az összegyűlt pedagógusok közösen látogattak el a „Draga Mea" és „Dumbrava minunata" óvodákba. A tapasztalatcsere második napján pedig egy közös kirándulásra is sor kerül a szatmárhegyi általános iskolába, ahol a hulladék újrahasznosításáról tartanak tanácskozást a pedagógusok.

Az akcióban partner a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Környezetvédelmi Ügynökség és Szatmárnémeti önkormányzata.


A találkozó fő témája a környezeti nevelés
A találkozó fő témája a környezeti nevelés


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: