2008-09-28 14:43:29• hírek • Szatmár.ro

Avatás a halmi gyermekotthonban

Ahogy Incze Lajos polgármester köszöntő beszédében kihangsúlyozta, az intézményben elszállásolt gyermekek most már sokkal jobb körülmények között élnek, mint sok halmi család csemetéje.

Vaszilovici Enikő igazgatónő köszönetet mondott a németországiaknak az 1990 óta nyújtott segítségért, majd a német delegáció képviselői mondtak ünnepi beszédet, amelyben az együttműködés, a halmi intézmény támogatásának fontosságát emelték ki.

A megyei tanács alelnöke, Adrian Stef szerint a halmi árvaház a korszerű gyermekvédelem megyei úttörője, hiszen mára sikerült az egykori kommunista árvaházat modern, nyugati szintű gyermekotthonná alakítani. A gyermekek verses-zenés műsora után a megyei tanács alelnöke a németországiakkal közösen vágta át az avatási szalagot, majd a megjelentek megszemlélték az új lakosztályokat.

Az ünnepség ezzel nem ért véget: a kultúrotthonban a halmi Albert Schweitzer Alapívány jótékonysági bált rendezett: a bevételből szociális konyha, illetve a külföldön dolgozó szülők itthon maradt gyermekei számára nappali klub létrehozását támogatják majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: