2010-02-04 11:02:31• hírek • MTI/AFP/dpa

Avatar - lesz folytatás

Miközben az Avatar a globális jegybevételi rekord után Észak-Amerikában is új csúcsot állított fel, a sci-fi rendezője, James Cameron  kijelentette, hogy a körülmények függvényében "hagyná magát rábeszélni" a film folytatására.

A Pandora bolygón játszódó 3D-s szuperprodukció amerikai és kanadai bevételei kedden múlták felül Cameron Titanic című filmjének korábbi hazai rekordját, túllépve a 601,1 millió dolláros (csaknem 120 milliárd forintos) jegyeladást. A Titanic több mint egy évtizeden át tartotta az észak-amerikai csúcsot 600,8 millió dollárral.

A kétmilliárd dollárt túlszárnyaló világbevétel és kilenc Oscar-jelölés fényében nem csoda, hogy az Avatar folytatásáról kezdett tárgyalásokat a rendezővel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa.
Cameron szerdán a CNN televízióban szólalt meg a folyatással kapcsolatban. "Meg lehetne győzni. Előbb azonban látnunk kell, mekkora bevétele lesz a filmek" - mondta.

A rendező először beszélt az Avatar világszerte elért hatalmas kasszasikeréről. Elárulta, hogy teljesen elképedt a bevételi rekordok láttán. "Ez nem valami álszerénység. Azt gondoltuk, hogy jövedelmező film lesz, de fele ennyi bevételre sem számítottunk" - állította. Cameron párhuzamot vont a Titanic és az Avatar sikere között. Nyilvánvaló, hogy két teljesen különböző filmről van szó, ugyanakkor mindkét produkció újra és újra beülteti a nézőket a moziba - magyarázta. Szerinte az "érzelmi kapcsolat" lehet a közös motívum, vagyis a nézők - a kulturális határokon felülemelkedve - érzelmileg kötődnek a filmhez.

A rendező Lewis és Clark Észak-Amerikát a keleti parttól a nyugati partig átszelő úttörő expedíciójához  hasonlította az Avatar születését. "Lehetett egy általános elképzelésük arról, hogy hova mennek, ám az már nem láthatták előre, hogy milyen nehézségek merülnek fel, amíg átverekedik át magukat odáig" - mutatott rá Cameron.


Avatar - nagy valószínűséggel lesz folytatás
Avatar - nagy valószínűséggel lesz folytatás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: