2017-02-02 15:42:37• hírek • Szatmár.ro

Avasújvárosban találkoznak szombaton a böllérek

"Idén 38 csapat mérkőzik meg egymással a böllérversenyen, hogy bebizonyítsák élnek még a hagyományok és felül tudják múlni saját magukat évről évre" - magyarázta az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének hagyományos böllérversenyét szervező Tasnádi istván.

Elmondta, hogy idén új csapat érkezik Hosszúmezőről, de ahogy az elmúlt versenyeken, úgy most is érkeznek Dunakilitiből, Magyarországról. A Borókagyökér Egyesületnél kolbászból fonják majd a kerítést, és a csapatok idén is törekednek arra, hogy igazi hangulatot varázsoljanak a portáikra.

Már minden csapat az utolsó simításokat végzi, élezik a késeket, készülnek a pogácsák, méricskélik, hogy vajon elegendő alapanyag van-e ahhoz, hogy övék legyen a leghosszabb kolbászért járó cím. Előkerülnek a nagyi receptjei, hogy pontosan tudják, mire van szükség ahhoz, hogy a véres- és a májashurka a legfinomabb legyen.

A verseny nyolckor kezdődik, s a megszokott forgatókönyv szerint zajlik az állatok uniós szabályok szerinti leölésével kezdődően a fogópálinka és a forralt bor kóstolásán át az elkészült húsok és ételek zsűrizéséig. A Huszti Tamás által vezetett hattagú zsűrinek persze idén sem lesz könnyű dolga. Gacsó Zoltán, Bertici Kinga, Franczia Gábor, Veres Ádám és Fastus Stefan megküzdenek majd a lelkes kínálókkal azért, hogy ne dőljenek ki már az első körben a sok finomságtól.

"Avasújváros egy remek helyszín a böllérversenyhez, amelyet ugye a hagyományok szerint minden évben más helyszínen rendezünk meg. Láthattuk, hogy Tasnádra is rengetegen érkeztek, mert itt nem a távolság számít, hanem a közösség, amely tagjai jól érzik magukat ennek a nemes és jeles hagyományunknak az ápolása közben" - fejtette ki Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke, aki azt is elmondta, hogy természetesen minden látogatót szeretettel látnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: